søndag den 21. september 2008

Klassiske serier i massevis

I andet bind af THE HOUSE OF MYSTERY fra DC Comics/Showcase kan man finde genoptryk af hæfterne 195 til 211. De udkom oprindeligt i perioden oktober 1971 til februar 1973. Tegneserie-gyset var inde i et boom på det tidspunkt, hvor bl.a. Marvel rykkede med flere af deres nu klassiske serier. Det var DC selvfølgelig opmærksomme på. Pr. nr. 194 var prisen på THE HOUSE OF MYSTERY blevet sat op fra 15 til 25 cent. Til gengæld lokkede man med endnu flere sider. Selv om man godt kan mærke at tonen i historierne er skærpet i forhold til hæfterne i det første bind, så har DC haft svært ved at holde produktionen af nye og mere barske serier oppe. Derfor har man været nødt til at supplere med historier fra HOUSE OF MYSTERY's barndom, hvor hæftet for alvor var for børn. Så selv om man fik masser af indhold for sine 25 cent dengang i begyndelsen af 70'erne, har hæftet nok ikke været uhyggeligt nok i forhold til konkurrenterne på markedet. Derfor ændrede man strategi igen pr. nr. 204, hvor prisen røg ned på 20 cent. Sidetallet blev også sat ned, men forsiderne lover nu "All new stories". Og der er virkelig mange perler imellem på de 550 sider, man finder i dette genoptryk. Især er der masser af Bernie Wrightson, og det er jo aldrig kedeligt. Jeg glæder mig allerede til bind 3 af THE HOUSE OF MYSTERY, der udkommer d. 28. januar.

4 kommentarer:

  1. Jeg vil lige gøre opmærksom på, at hvis man finder "House of Mystery" vol. 1 og gerne vil ha' den, men overvejer at lade den stå til næste gang, så bør man nok snuppe den alligevel. Det er helt oop alle vegne og på Amazon.UK kan den kun købes fra ny et enkelt sted, hvor prisen er 500 PUND!!!

    SvarSlet
  2. Det virker helt vildt. Samlingen udkom i februar 2006 og har åbenbart solgt ganske godt. Nu kan man ikke vide noget om oplagets størrelse, men alligevel... Som sagt udkommer bind 3 til januar, så DC synes åbenbart det er værd at fortsætte disse genoptryk - og det burde vel også betyde nye oplag af de tidligere bind. Læser i øjeblikket HOUSE OF SECRETS bind 1 og den er virkelig god.

    SvarSlet
  3. Hvis man betaler 500 pund for den er man enten desperat eller torskedum ELLER har for mange penge (eller snart for få).
    Ahem.

    SvarSlet
  4. Alt tyder på, at bind 1 vil komme i et nyt oplag i forbindelse med udgivelsen af bind 3 til januar - så slå koldt vand i blodet.

    SvarSlet