tirsdag den 2. september 2008

Mexicanske dræber-planter

Fire unge amerikanere, Jeff, Amy, Eric og Stacy, er på ferie i Mexico. Mens de har travlt med at drikke og slappe af ved svømmepølen møder de en tysker, Mathias, der skal ud i junglen den næste dag. Han har nemlig en bror, der arbejder på en arkæologisk udgravning. De fire amerikanere og en græsk turist, Dimitri, tager med på turen. Efter en del strabadser når de frem til en Maya-pyramide midt ude i ingenting. Her møder de en flok indianere, der hverken taler engelsk eller spansk.

Situationen udvikler sig dramatisk og Dimitri bliver skudt. De fem andre flygter op på pyramiden. Indianerne følger ikke efter dem, men slår sig ned og holder vagt. Det går langsomt op for vores fem helte, at der er noget helt galt med pyramiden. Især opfører planterne sig særdeles mærkværdigt...

THE RUINS er instrueret af debutanten Carter Smith og manuskriptet er skrevet af Scott Smith efter hans egen roman (Smith skrev også A SIMPLE PLAN). Blandt producenterne finder man sjovt nok komikeren Ben Stiller. THE RUINS havde premiere i USA i april, hvor den fik blandede anmeldelser. Billetsalget var dog hæderligt, men ikke nok til at imponere de danske distributører, der valgte at droppe en planlagt dansk biografpremiere. Det er synd, for THE RUINS er en både flot og seværdig film - og så indeholder den nogle af de mest modbydelige scener, jeg længe har set.

Truslen fra de morderiske planter introduceres stille og roligt og de unge skuespillere arbejder hårdt med at få deres forholdsvis tynde karakterer til at fungere. De er dog alle fremragende til at spille paniske og paranoia-ramte, og det er her THE RUINS leverer varen. Én ting er hvad planterne gør - noget helt andet er hvad de unge er nødt til at gøre ved hinanden for at overleve. Det præsenteres i nogle grumt blodige scener med sjusket hjemme-kirurgi, der nok skal få det til at vende sig i de fleste.

THE RUINS er ikke perfekt, men det er en god lille film, der prøver at skille sig lidt ud fra mængden. Kan absolut anbefales. Den er ude på en unrated dvd fra USA (en etiket på coveret lokker med "Includes scenes too intense for theaters").

THE RUINS, USA-Tyskland-Australien, 2008. Instruktion: Carter Smith. Medvirkende: Jonathan Tucker, Jena Malone, Laura Ramsey, Shawn Ashmore, Joe Anderson. Musik: Graeme Revell.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar