lørdag den 20. september 2008

Mysteriet om Jenifer

Dario Argentos første indslag i MASTERS OF HORROR-serien var episoden "Jenifer", baseret på en tegneserie fra 1974 i hæftet CREEPY, skrevet af Bruce Jones og tegnet af Bernie Wrightson (serien er ganske let at finde på nettet, hvis man har lyst til at læse den). Historien handler om politimanden Frank Spivey, der redder en vansiret ung kvinde fra at blive slagtet af en galning. Kvinden hedder Jenifer. Frank bliver på forunderlig vis fascineret af hende på trods af hendes groteske udseende. Det fører til et bizart seksuelt forhold, der fortsætter, selv om Jenifer først æder familiens kat og siden naboens datter.

"Jenifer" er en mærkværdig historie om en slags sirene, der tiltrækker mænd. Hvordan hendes kræfter virker får vi ingen forklaring på, og desværre er finalen forholdsvis forudsigelig. Der er tale om et afsnit på det jævne, og man skal se godt efter for at få øje på Argentos fingeraftryk.

At det så har været befriende for den italienske instruktør at få lov til at arbejde uden alt for mange restruktioner (kun to makabre scener blev klippet ud af det færdige afsnit), er en anden snak. Argento har selv sagt, at MASTERS OF HORROR har påvirket MOTHERS OF TEARS, der i grad fik en ekstra dosis sex og vold.

MASTERS OF HORROR: Jenifer, USA, 2005. Instruktion: Dario Argento. Medvirkende: Steven Weber, Carrie Fleming, Brenda James, Harris Allan, Beau Starr. Musik: Claudio Simonetti.

1 kommentar:

  1. Den bliver bedre for værd gang jeg ser den! På den danske dvd er der noget ekstra materiale hvor bla. hende skuespilleren der har rollen som Jenifer medvirker, man bliver lidt forbavset over hvor attraktiv hun er uden den maske :/

    SvarSlet