tirsdag den 28. oktober 2008

BLAIR WITCH i kannibal-junglen

Der er ikke et eneste originalt øjeblik i WELCOME TO THE JUNGLE, men det er alligevel en film, der er værd at bruge tid på. Jonathan Hensleigh har instrueret denne historie om fire unge mennesker, der beslutter sig for at drage til Papua New Guinea for at lede efter politiker-sønnen Michael Rockefeller, der forsvandt i 1961. De har hørt om en pilot, der har set en hvid mand i junglen og håber at kunne sælge historien for en masse penge. Undervejs filmer de alt, hvad de foretager sig. De havde så ikke lige regnet med, at den lokale befolkning stadig har smag for menneskekød.

Vi er altså i "THE BLAIR WITCH PROJECT møder CANNIBAL HOLOCAUST"-zonen. Det er ikke det værste sted at være, og Jonathan Hensleigh har valgt fire fremragende skuespillere til hovedrollerne. Vi lærer dem godt at kende, og det er først, da de når ud i junglen, at deres mere uhensigtsmæssige sider for alvor bliver synlige. Store dele af dialogen er tilsyneladende improviseret og det fungerer godt.

Som nævnt er det ikke en særlig original film og da tingene begynder at blive ubehagelige, er det slet ikke på niveau med de klassiske italienske menneskeæder-film. Filmen bliver aldrig uhyggelig og slutningen er ikke så chokerende og overraskende, som den er tænkt. WELCOME TO THE JUNGLE er dog et hæderligt forsøg på at genoplive kannibal-genren, men så heller ikke mere...

WELCOME TO THE JUNGLE, USA, 2007. Instruktion: Jonathan Hensleigh. Medvirkende: Sandy Gardiner, Callard Harris, John Leonetti, Clifton Morris, Rich Morris.

2 kommentarer:

 1. Nicolas Barbanomandag, 04 maj, 2009

  "Welcome to the Jungle" er også den danske titel på den sidste film, hvor Sven-Ole Thorsen og Arnold Schwarzenegger spillede sammen, nemlig "The Rundown" (2003), så man bør nok sikre sig, at man får den rigtige film.

  SvarSlet
 2. Jeg så denne film her til aften og blev faktisk overrasket, efter at have set et par halv-lunke beskrivelser af filmen.
  Som du selv skriver, så findes der ikke et eneste originalt moment i filmen, men alligevel er filmen underholdene og fangede mig.
  Det er en stor hyldest til den efterhånden glemte kannibal genre, og især til Cannibal Holocaust.

  SvarSlet