tirsdag den 13. januar 2009

Leatherface som seriehelt

Gennem flere år har der været gjort forsøg på at få genrens største film til at leve deres eget liv i tegneseriernes verden. Det har ikke altid været lige vellykket. Også THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE er udkommet i flere tegneserie-udgaver, der har bygget videre på filmenes univers. Det seneste forsøg har været fra DC/Wildstorm. Serien er ikke helt død endnu, men en oplagt succes har det bestemt ikke været.

De første seks hæfter var en direkte fortsættelse til Marcus Nispels remake. Historien, Americarnivore, blev skrevet af Dan Abnett og Andy Lanning med tegninger af Wesley Craig. Her følger vi fire FBI-agenter, der et års tid efter begivenhederne i 2003-filmen tager til Fuller, Texas, for at få opklaret, hvorfor der tilsyneladende ikke har været noget gennembrud i sagen om den kannibalistiske Hewitt-familie. De opdager hurtigt, at der stadig myrdes mennesker i bunkevis i det lille samfund, og det får en af agenterne til at gå helt amok. Han er nemlig i familie med Pepper, der døde i 2003-filmen.

Det er en hæderlig historie, vi får serveret, og det er befriende at læse en tegneserie, der ikke er bundet af fine fornemmelser. Desværre handler den lidt for meget om agenternes interne stridigheder end den skøre Hewitt-familie. Kun i glimt lærer vi dem bedre at kende og selv om nogle af disse scener er ganske grumme, kunne der sagtens have været mere. Og Leatherface ser vi for lidt til, efter min mening. Personligt er jeg ikke vild med Wesley Craigs meget firkantede måde at tegne på, men der dog masser af dynamik på siderne.

Tegneserien er først og fremmest lavet til fans, og man vil være helt fortabt, hvis man ikke har set filmene. Americarnivore kan fås samlet i en trade paperback. I denne uge udkommer så endnu en trade paperback, der samler nogle af de andre Texas Chainsaw-historier fra DC/Wildstorm. Den kunne jeg nok også finde på at købe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar