søndag den 1. marts 2009

Joan Crawford svinger øksen

For 20 år siden var Carol vidne til, at hendes mor, Lucy Harbin, gik amok og huggede hovedet af sin mand og dennes elskerinde. Lucy røg direkte ind på en psykiatrisk anstalt, men er efterhånden klar til at vende tilbage til friheden. Carol bor nu hos sin onkel og tante på en gård. Hun er forelsket i rigmandsønnnen Michael og har uddannet sig som billedhugger. Selv om Carol glæder sig til at se sin mor, er hun bekymret over at skulle fortælle andre om de ting, der skete for 20 år siden. Og det kunne jo være, at Lucy Harbin stadig havde lyst til at hugge hovedet af folk.

STRAIT-JACKET er en af William Castles mange herlige gysere. Castle blev et stort navn sidst i 50'erne og først i 6o'erne med en stribe film, der i kraft af kreativ markedsføring og gimmicks under forestillingerne blev store successer. STRAIT-JACKET har manuskript af Robert Bloch og i hovedrollen som Lucy Harbin kan man opleve Joan Crawford. Hendes karriere fik et løft efter WHAT EVER HAPPENED TO BABY JANE? Det var ganske vist i gyserfilm, men man skal jo have smør på brødet og vodka i glasset.

Plottet i STRAIT-JACKET er ikke udpræget overraskende, men det er en underholdende film - og scenerne med de afhuggede hoveder er sjove og makabre. Filmen er indtil videre kun udgivet på dvd i USA. På skiven finder man en fin lille dokumentar, der bl.a. indeholder et sjovt klip med William Castle, Joan Crawford og Robert Bloch. Man får også et par af test-scenerne, hvor en af skuespillerne skal have hugget hovedet af.

STRAIT-JACKET, USA, 1964. Instruktion: William Castle: Medvirkende: Joan Crawford, Diane Baker, Leif Ericson, John Anthony Hayes, George Kennedy. Musik: Van Alexander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar