torsdag den 23. april 2009

Grænseoverskridende og grum

Den amerikanske journalist Christopher rejser gennem 1800-tallets Japan på jagt efter kvinden Komomo, som han har lovet at tage med hjem til USA. På en ø med bordeller møder han en vansiret kvinde, der fortæller ham, at hun kender Komono. Hun har været prostitueret på øen, men mødte en grusom skæbne. Christopher fornemmer, at han ikke har fået hele sandheden at vide, og efterhånden som flere detaljer kommer frem, bliver fortællingen mere og mere makaber.

Instruktørerne på MASTERS OF HORROR-serien fik at vide, at de havde helt frie hænder – deres film ville ikke blive udsat for censur. Det fik et par af dem til at gå over stregen, herunder Takashi Miike, der gjorde "Imprint" så væmmelig, at den ikke kunne vises på amerikansk tv. Ud over den langstrakte tortur-scene prøver Miike ihærdigt at bryde alle de tabuer, han kan komme i nærheden af. Det er bestemt ikke rart at kigge på.

Det er samtidig en meget flot episode, der er filmet i Japan. Det giver en unik stemning, og det er interessant at overvære denne historie, der er som et løg, hvor lag efter lag skrælles væk. Desværre er slutningen noget sjusk og det ender lidt i en omgang blodigt nonsens. Men Miike skal have ros for at turde lave en så grænseoverskridende film til tv og den er på trods af sine svagheder værd at se.

MASTERS OF HORROR: Imprint, USA-Japan, 2006. Instruktion: Takashi Miike. Medvirkende: Billy Drago, Youki Kudoh, Michie Itô, Toshie Negishi, Shimako Iwai. Musik: Kôji Endô.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar