onsdag den 27. maj 2009

Skyld hjemsøger abortklinikken

Sygeplejersken Gloria er alenemor til den seksårige Vicky. Hendes økonomi er ikke den bedste, så hendes gode ven og kollega, gynækologen Ana, lader dem bo i sit store hus mod at Gloria giver en hånd i den private klinik, bl.a. som assistent ved de aborter, Ana udfører. Det virker som en fin aftale, men Glorias personlige grænser bliver stille og roligt udfordret, især fordi hun hele tiden må afvise den lesbiske Anas tilnærmelser. Der er mange underlige lyde i det store hus, som Gloria undrer sig over. De kan komme fra nabohuset, hvor der bor to mystiske kvinder, men der er formentlig også andre kræfter på spil. Da Gloria selv bliver gravid, sørger Ana for aborten, men det lille foster forsvinder. Så bliver det for alvor uhyggeligt.

LA CULPA (eller BLAME) er en af de seks TV-film i den spanske serie PELÍCULAS PARA NO DORMIR. Den er instrueret af Narciso Ibáñez Serrador, der i 1976 lavede klassikeren ¿QUIÉN PUEDE MATAR A UN NIÑO? Den har jeg desværre aldrig set, men der er ingen tvivl om, at Serrador er en særdeles erfaren person-instruktør. Alle de medvirkende i LA CULPA spiller fremragende og alene af den grund, er den værd at se. Desværre er det ikke en særlig uhyggelig historie og filmen er meget længe om at nå frem til pointerne. Det er solidt håndværk, men så heller ikke mere, og de fleste vil nok kede sig lidt med denne film.

PELÍCULAS PARA NO DORMIR: La Culpa, Spanien, 2006. Instruktion: Narciso Ibáñez Serrador. Medvirkende: Nieve de Medina, Montse Mostaza, Alejandra Lorenzo, Mariana Cordero, Asunción Díaz. Musik: Víctor Reyes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar