søndag den 28. juni 2009

Dengang Tomás mødte en heks

Tomás vender efter 40 år tilbage til byen, hvor han voksede op. Hans kone har for få uger siden begået selvmord og Tomás har modtaget et tarotkort med posten. Det forestiller De Elskende. Det får ham til at tænke på Moira, en mystisk kvinde, der boede oppe på bakken, da Tomás var ung. Dengang talte han med sine to venner, Carlos og Vicente, om, hvad hun var for en. Rygterne i byen sagde nemlig, at hun var en heks, der fik besøg af Djævelen om natten. Tomás går med til at udspionere Moira og kommer ved et tilfælde til at møde hende. Det kommer til at ændre hans liv for altid.

REGRESO A MOIRA er et fremragende afsnit af den spanske TV-serie PELÍCULAS PARA NO DORMIR. Det er en historie om skyld, fordomme og jalousi og den veksler fint imellem det, som den unge og den gamle Tomás oplever. Som afsnittet skrider frem glider fortid og nutid ind i hinanden og det hele samles i en tilfredsstillende finale. Det er også et afsnit med en passende mængde uhygge, hvilket ikke har været fremherskende i nogle af de andre PELÍCULAS PARA NO DORMIR-episoder, jeg har set. Skuespillet er solidt hele vejen rundt og musikken af Zacarías M. de la Riva er gribende og effektiv.

PELÍCULAS PARA NO DORMIR: Regreso a Moira, Spanien, 2006. Instruktion: Mateo Gil. Medvirkende: Juan José Ballesta, Natalia Millán, Jordi Dauder, Victoria Mora, David Arnaiz. Musik: Zacarías M. de la Riva.

3 kommentarer:

 1. Nicolas Barbanosøndag, 28 juni, 2009

  Enig, det er Películas para no dormir-seriens næstbedste film, kun overgået af den intense "Para entrar a vivir" (aka: "To Let").

  SvarSlet
 2. Det er det eneste afsnit, jeg mangler at få købt, men nu er det heldigvis udkommet fra Midget Entertainment her i Danmark.

  SvarSlet
 3. Må bestemt også sige mig enig i, at de to er blandt de bedste i "Para no dormir"-serien, men jeg har en tredie favorit, som også varmt kan anbefales: "La habitación del niño" ("The Baby's Room").
  Det var den første jeg så i serien, og desværre så jeg derefter en del af de mindre gode som skuffede... Men så var det jeg så "Rereso a Moira" og derefter "Para entrar a vivir" her for nylig takket være Midget Entertainment, og nu er de mindre gode tilgivet. ;o)

  SvarSlet