onsdag den 3. juni 2009

Dystre legekammerater

Teenage-pigen Estrella har ingen venner i skolen og hun er meget alene hjemme, fordi hendes mor Angela arbejder som sygeplejerske. Estrellas far er død, men hun har ikke fået alt at vide om, hvordan det skete. For at holde ensomheden på afstand flygter hun ind i sin egen verden. Hun læser gyserhistorier og ser skrækfilm, selv om hendes mor har forbudt det. Leatherface er blevet hendes imaginære ven og hun har en NOSFERATU-figur stående på hylden i sit værelse. I den virkelige verden møder hun en skaldet motorcyklist, der ligner Graf Orlok fra NOSFERATU lidt. Hun kalder ham for Vampyren. Imens er en detektiv på sporet af motorcyklisten, der måske, måske ikke, er den ansvarlige bag flere mord i byen.

ADIVINA QUIÉN SOY (eller A REAL FRIEND) fra den spanske TV-serie PELÍCULAS PARA NO DORMIR er en underlig størrelse. Det er ganske underholdende at se en historie om en pige, der er en af vor en egne, en ægte horrorfan. Scenerne, hvor Leatherface sidder på hendes seng og trøster hende, er guld værd. Men manuskriptet er sjusket og uden fokus og det går helt galt til sidst med en virkelig tåbelig slutning. Uhygge er der heller ikke meget af. Afsnittet er dog værd at se på grund af de mange referencer til genren, men forvent ikke det store.

PELÍCULAS PARA NO DORMIR: Adivina quién soy, Spanien, 2006. Instruktion: Enrique Urbizu. Medvirkende: Nerea Inchausti, Goya Toledo, Aitor Mazo, Eduard Farelo, Josep Maria Pou.

4 kommentarer:

 1. Den lyder da meget go' (..bortset fra slutningen?..) er det en serie der kan købes i fona eller hvor finder man den?
  Vh. Julia

  SvarSlet
 2. Jeg har i hvert fald set den i Fona på et tidspunkt, men den kan formentlig også findes fra andre forhandlere. Klik på PELíCULAS PARA NO DORMIR-etiketten under anmeldelsen - så finder du nogle indlæg, hvor jeg forklarer, hvordan serien er udkommet på dansk.

  SvarSlet
 3. Den der boks med fire af afsnittene er desværre udgået. Er selv gået forgæves efter den flere steder. Det er kun Dødens Lejlighed og X-Mas Tale man stadig kan få. Man kan selvfølgelig prøve genbrugsbikser.

  SvarSlet
 4. Den skulle stadig være i enkelte af TP Musik-butikkerne. Prøv evt. at tjekke lagerstatus på deres hjemmeside.

  SvarSlet