lørdag den 24. oktober 2009

Babyface får bjergene til at flyde i blod

Vi har sikkert alle sammen prøvet det. For mange år siden så vi en film, der gjorde et stort indtryk på os. Titlen har vi for længst glemt, men der er stadig en scene eller to, der har brændt sig ind i hukommelsen. Alle forsøg på at finde filmen har været forgæves, men vi håber stadig. Sådan er det også for den filmstuderende Tyler, der er helt besat af THE HILLS RUN RED - en legendarisk splatterfilm fra begyndelsen af 80'erne.

Efter sigende er alle kopier blevet destrueret. En trailer, nogle stills og et interview med instruktøren Wilson Wyler Concannon er det eneste, der har overlevet. THE HILLS RUN RED handler om galningen Babyface, der slår folk ihjel langt ude i skoven. Tyler finder frem til Alexa, Concannons datter, og får hende overtalt til at hjælpe ham med at lave en dokumentar om filmen og de bizarre oplevelser, hun havde, da hun medvirkede i den. Snart er Tyler, hans kæreste Serina, vennen Lalo og Alexa på vej mod det sted langt ude i skoven, hvor den grumme gyser i sin tid blev optaget.THE HILLS RUN RED er en rigtig fan-film. Den handler om en horror-fanatiker, der prøver at opspore en brutal og grænseoverskridende slasher med en maskeklædt dræber i hovedrollen. Samtidig handler den om det at lave film og der er referencer til genrens værste klicheer - f.eks. at alle gysere handler om unge mennesker, der tager langt ud i skoven uden at have styr på noget som helst. Det ønsker Lalo ikke at have siddende på sig, så han har selvfølgelig en pistol og nødblus med.Så er der selvfølgelig morderen selv, der bærer en dukkemaske med en underkæbe fra et kranie. Jeg røber ikke for meget af filmens handling ved at afsløre, at Babyface selvfølgelig findes i virkeligheden og ikke bare i den film, som Tyler prøver at finde. Babyface kan minde lidt om Jason Voorhees, men har sine helt egne, skræmmende kvaliteter. Endelig når THE HILLS RUN RED også lige at give torturporno-fænomenet et solidt spark i nosserne.

Det er en ren skæg og ballade-oplevelse at se denne film, især hvis man elsker 80'er-horror. Alle leverer solidt skuespil, ikke mindst Sophie Monk i den krævende rolle som Alexa. Samtidig er det herligt at se en gyser, hvor de unge ikke bare er nogle irriterende tåber. Tyler er ganske vist lidt af en kold skid (han spilles af Tad Hilgenbrink), men han er jo bare besat af sit projekt. Som horrorfilm fungerer den også et langt stykke af vejen med den grumme Babyface og en pæn portion blod og indvolde. I enkelte scener bruges dog computer-splatter, hvilket ikke er helt så effektivt. Til gengæld får man åndenød under filmens indledning, hvor man ser en dreng klippe sit ansigt i stykker med en saks. Pyha, den er grim!Der er en god energi i THE HILLS RUN RED, men det er en temmelig ujævn film. Selv om overraskelserne i plottet serveres med stor elegance, falder det hele lidt fra hinanden til sidst. Finalen er desværre alt for tynd. De fleste skrækfans bør dog give THE HILLS RUN RED en chance - det er bestemt en af de bedre film på markedet lige nu. Jeg skal i øvrigt også lige fremhæve Frederik Wiedmanns fremragende score. Han lavede også den flotte musik til RETURN TO HOUSE ON HAUNTED HILL. På dvd'en finder man en halv time lang bag kameraet-dokumentar, der følger skabelsen af filmen. Og det er foregået i Bulgarien af alle steder i verden. Det er en fin lille dokumentar med mange sjove informationer og klip.

THE HILLS RUN RED, USA, 2009. Instruktion: Dave Parker. Medvirkende: Tad Hilgenbrink, Sophie Monk, Janet Montgomery, Alex Wyndham, William Sadler. Musik: Frederik Wiedmann.

THE HILLS RUN RED-dvd er venligst stillet til rådighed af Warner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar