tirsdag den 24. november 2009

Flere vampyrer: Nu udkommer bøgerne bag TRUE BLOOD-serien på dansk

På forlaget Lindhardt og Ringhofs hjemmeside kan man se, at de satser på at udgive THE SOUTHERN VAMPIRE MYSTERIES-bøgerne af Charlaine Harris på dansk. Indtil videre er der listet hele fem titler, hvoraf den første kommer til januar. Vampyr-TV-serien TRUE BLOOD er baseret på disse vildt populære bøger. På amerikansk er der kommet ni romaner og en novellesamling og roman nr. 10 er i boghandelen til maj.

Det danske udgivelsesprogram ser indtil videre således ud:
 • Januar: DØD INDTIL SOLNEDGANG (Originaltitel: DEAD UNTIL DARK)
 • Februar: LEVENDE DØD I DALLAS (Originaltitel: LIVING DEAD IN DALLAS)
 • April: KLUB DØD (Originaltitel: CLUB DEAD)
 • Maj: DØD FOR VERDEN (Originaltitel: DEAD TO THE WORLD)
 • Juni: STENDØD (Originaltitel: DEAD AS A DOORNAIL)
Første bind bliver oversat af Stig W. Jørgensen, science fiction-fan gennem mange år og en erfaren oversætter. Han har også håndteret litterære blodsugere før, idet han har oversat to af de tre Darren Shan-bøger, der nåede at komme på dansk.

38 kommentarer:

 1. Uuh det lyder godt. Glæder mig som et lille barn.

  SvarSlet
 2. Det er uden tvivl den mest ophidsende vampyr roman jeg længe har læst. Og rigtig godt skrevet !! ;)

  SvarSlet
 3. Så fed en bog. jeg læste etteren på en dag. normalt er jeg dårlig til at læse, men den her... wow

  SvarSlet
 4. Jeg er halvvejs i 1'eren og det er virkelig god underholdning.

  SvarSlet
 5. et´eren læste jeg på en dag og to´eren den næste de er fantastiske

  SvarSlet
 6. hvor kan jeg købe dem henne? Den ene fik jeg med i et sirene blad og den var læst på lige knap 3 dage, men nu vil jeg gerne læse de andre også..? Nogen der kan hjælpe...?

  SvarSlet
 7. Du kan få dem i stort set hver eneste boghandel i Danmark - og hos stort set hver eneste online boghandel - og der er sikkert nogle af de store supermarkeder, der også har dem, så... Der er kommet tre bind på dansk og nr. 4 kommer på torsdag.

  SvarSlet
 8. Gode bøger. Er lige blevet færdig med den fjerde. Den er desværre elendigt oversat, mangler et par ord her og der.
  Hvis det er muligt, så burde I læse dem på original sproget.

  SvarSlet
 9. Jeg har læst de første fem bøger på dansk men bliver resten af serien ikk oversat osse???

  SvarSlet
 10. Det vides ikke om de øvrige bøger kommer på dansk - forlaget har ikke meldt noget ud endnu.

  SvarSlet
 11. Nogle der ved hvornår 6'eren kommer på dansk ????? kan ikke vente med at komme vider i dem :)

  SvarSlet
 12. Som jeg skrev i en tidligere kommentar, så er det uvist om der kommer flere på dansk.

  SvarSlet
 13. Vil gerne lige tilføje at nr. 4 hedder død for verden og ikke død for omverden og nr.5 i serien hedder sten død og ikke død som en sild :)

  SvarSlet
 14. Ja, de danske titler blev ændret undervejs. Det er lidt et arbejde at tjekke op på gamle indlæg, men nu har jeg rettet det.

  SvarSlet
 15. Det vil da være dumt af dem ikke at udgive resten eftersom både serien og bøgerne er så stor en succes. Må bare håbe og bede til at de snart laver resten på dansk.. Og ellers købe dem på engelsk :)

  SvarSlet
 16. Ja, men vi ved jo endnu ikke om bøgerne er en succes på dansk - og i hvert fald første sæson af TRUE BLOOD scorede ikke imponerende høje seertal på Zulu, så helt let er det ikke...

  SvarSlet
 17. har købt de første 5 bøger - satser sandelig på de resterende også bliver udgivet ellers er det godt nok utur. De mest spændende vampyrbøger ever

  SvarSlet
 18. Ved i om resten af bøgerne kommer? hvis ja, hvornår kommer de så?
  Tak for hjælpen

  SvarSlet
 19. Til anonym: Dagens opgave er at finde svaret blandt de øvrige kommentarer til dette indlæg - jeg har svaret på spørgsmålet mindst to gange nu.

  SvarSlet
 20. Hvem er det der udgiver bøgerne?
  Man kunne da prøve at ringe eller skrive til dem og spørge dem ad...?

  SvarSlet
 21. For at spare Søren for at skulle gentage sin sidste kommentar: Prøve at genlæse hans indlæg. Det står faktisk i første sætning, hvem der udgiver dem. Der er endda link til forlaget. LOL.

  SvarSlet
 22. Det er ikke så længe siden, at jeg selv var i kontakt med forlaget og på det tidspunkt vidste de ikke noget (eller ville ikke sige det). Men det er ikke umuligt at de vil lægge mærke til, hvis fans ringer/skriver til dem og kræver resten af serien udgivet på dansk.

  Kontakt-info: Lindhardt og Ringhof
  Vognmagergade 11
  DK-1148 København K
  Tlf: 33695000
  Email: info@lindhardtogringhof.dk

  SvarSlet
 23. Virkelig ked af at læse jeres kommentarer og finde ud af de sidste måske ikke kommer på dansk, da jeg købte den første forsikrede salgs assistenten mig nemlig om alle kom på dansk. :( har selvfølgelig sendt en mail afsted til lindhardt og ringhof også.

  SvarSlet
 24. Til Søren: Grunden til at True blood serien havde lave seertal skyldes at serien blev sent længe efter at den var kommet frem i USA. Sverige havde allerede haft sent den, så zulu var bare genudsendelse.

  SvarSlet
 25. Mit gæt er - uden at have set et eneste afsnit af TRUE BLOOD - at det nok er en svær serie at få til at slå igennem i Danmark. Og det gør det heller ikke lettere, at den kører på Zulu, der generelt har lave seertal. At den så har kørt på svensk TV og Canal+ betyder nok mindre - hvis folk kan li' den, så snupper de den nok igen, når den kører på en lidt mere tilgængelig kanal. Men meget tyder på, at TRUE BLOOD er en meget smal serie i Danmark. Den mere ungdommelige VAMPIRE DIARIES har haft flere seere på TV3.

  SvarSlet
 26. YES .. har lige fået mail fra dem om at de ikke kan sige hvornår de næste i serie kommer .. de skrev til sidst ... "Umiddelbart vil det næste bind nok komme i starten af 2011" så der er håb endnu der ude :)

  SvarSlet
 27. Det var en rigtig god nyhed:) jeg fik at vide at de ville se tiden an om den kunne sælge til et bredt kundesegment.

  SvarSlet
 28. Jeg har også købt og læst de første 5 bøger samt de 2 første sæsoner på dvd. Jeg er yderst begejstret for både bog- og tvserien. Jeg har selvfølgelig også været i kontakt med forlaget, da jeg opdagede, at jeg ikke kunne få de næste 5 bøger på dansk. Jeg fik også besked om, at de vil se tiden an. Men jo flere der køber bøgerne, jo bedre - så bliver de andre nok også udgivet :-)

  SvarSlet
 29. Jeg har læst bog 1-9 på engelsk, og jeg synes de er virkelige gode, og jeg synes i burde læse dem på engelsk (:
  Sæson 2 var meget mere populær her i Danmark end den første, men at zulu først sender dem så sent efter de har været vist i USA kan sagtens have betydning, nu ved jeg selvfølgelig ikke hvad de sendte sæson 1, men det kan også havde betydning, fx er der mange som ikke ser the vampier diaries mere fordi den blev rykket til søndag eftermiddag, istedet for torsdag aften.

  SvarSlet
 30. Kanal og sendetidspunkt betyder vildt meget for en serie - og især de kommercielle kanaler er hurtige til at flytte en udenlandsk serie, hvis den ikke lever op til deres forventninger. Nu må vi se om Zulu vil give sig i kast med mere TRUE BLOOD (svensk TV har allerede købt sæson 3) og hvad tidspunkt, den bliver sendt på.

  SvarSlet
 31. Jeg er også en af dem der har købt bøgerne på dansk og blev noget skuffet, da jeg fandt ud af at det ikke var sikkert resten blev oversat. Så jeg skrev også til dem. og fik dette svar d.8 juli:

  Tak for din mail. Vi afventer lige salgstallene for bind 1-5 inden vi afgør om vi udgiver de resterende bind af serien.

  Men dejlig at høre at andre har fået et andet svar senere på sommeren, krydser fingre for at de bliver udgivet på dansk.

  SvarSlet
 32. Vi venter bare på en officiel udmelding fra forlaget!

  SvarSlet
 33. Er der nogen som har set tv-serien som ved om sæson 1 kun er over den første bog's handling?

  SvarSlet
 34. Ja sæsonerne føler ca bøgerne, selvfølgelig laver de om for at få det til at passe, men man kan godt se det passer nogenlunde

  SvarSlet
 35. nogle der ved om sæson 3 kommer på dvd ?? det lidt surt at man kun kan se sæson 1 og 2 og ikke vider da 2'er blev rigtigt spændene til sidste selv om at i bogen frier bill ikke til hende

  SvarSlet
 36. Selvfølgelig kommer sæson 3 på dvd, men det bliver nok ikke på denne side af nytår. Sidste afsnit af sæson 3 blev sendt i USA den 12. september, så der skal altså lige gå lidt tid, hvor serien også får mulighed for at køre på diverse udenlandske kanaler.

  SvarSlet
 37. Hej alle sammen gode nyheder der udkommer 2 mere fra serien true blood og den første kommer vist nok i januar eller febuar :)

  SvarSlet
 38. Hej anonym...

  Ikke for at være rå, men det er lidt old news. Skrev om det første gang her på bloggen i september.

  SvarSlet