Rhett Reese, en af de to manuskriptforfattere bag horrorkomedien ZOMBIELAND, er frustreret på sit seneste Twitter-indlæg. "Zombieland currently the most pirated movie on bit torrent. Over one million downloads and counting. Beyond depressing. This greatly affects the likelihood of a Zombieland 2", skriver han.
Det er ikke så mange dage siden, jeg så et indslag i TV om en eller andet pirat-tosse, der ønsker fri deling af film, spil og musik på nettet. Undskyld, hvad er det lige disse mennesker kæmper for? At nedlægge de brancher, der producerer det indhold, som ulovligt bliver downloadet? Sikke en sejr!
- Ja, men der er jo ikke noget i vejen med at hente en film for at se om den er god, før man køber den på dvd. Man køber jo heller ikke en bil uden at prøve den først, lyder et af de hjernedøde argumenter fra piraterne. Fint, Fætter Dum, vis mig en bil, der koster det samme som en biografbillet, så kan vi måske snakke sammen - og held og lykke med dit projekt med at forhindre ZOMBIELAND 2 i at blive til noget. Kilde: Shock Till You Drop
Sygelig (medieliderlig) instruktoer forhindre ZOMBIELAND 2! Saaledes kunne det ogsaa formuleres.
SvarSletJeg har kigget i din primaere kilde (som er paa kanten til ubrugelig (henvis gerne direkte fremover)), og antager at kommentarerne er dine egne...
Dine kommentarere er lidt chokerende for mig eftersom de end ikke baerer paastande som kan tilbagebevises, blot ligegyldige vredes udbrud? Eller tager jeg fejl?
Hilsen en loyal fan af bloggen.
Jeg er ikke helt med...
SvarSlet...godt, jeg prøver. Jeg henviser til Shock Till You Drop som kilde, fordi det er herfra, jeg har fået inspiration til at skrive indlægget. Er ikke på Twitter, men har via Google fundet frem til den side, hvor manuskriptforfatterens tweet står, så jeg har også læst den primære kilde (same difference).
Ja, kommentarerne er mine egne, og man er velkommen til at prøve at tilbagevise dem - det er det, man gør i en debat.
Du er også velkommen til at betragte dem som "ligegyldige vredesudbrud" mod nogle mennesker, der mener, at simpelt tyveri er metoden til at få hele mediebranchen til at ændre måden at distribuere indhold på.
Det kan da godt være, at Rhett Reese er medieliderlig, men dybest set kan jeg godt forstå, at han er frustreret over, at mindst en million mennesker har stjålet hans film, fordi de ikke gider betale for at se den i biffen.
Undskyld men hvad?...
SvarSletSom medlem af pirat partiet og 'pirat-tosse', kan jeg ikke rigtigt se hvad din pointe er (ud over meningsløs brok selvfølgelig)
Men du har jo tydeligvis som så mange andre misforstået hvad fildeling går ud på, og som så mange andre ser du vidst også en downloadet film=et tabt salg, hvilket jo ikke er tilfældet.
Hvis du gad at fokusere bare lidt på virkeligheden ville du jo vide at de mennesker som køber flest cd'er og film er (wait for it) internet pirater, hvilket jo beviser at fil deling er godt for banchen(?)
Der ud over så kan det ikke passe at vi skal begræse borgeres frihed, blot fordi diverse ''kunstnere''/producenter ikke gider acceptere at deres målgruppe ikke er tilfredse med deres produkt.
Der ud over er pirateri også en kommentar til det mærkelige hierarki der forgår inde for underholdnings branchen, for vi er nogle der ikke syntes det er en helt fair lønfordeling for favrotisere skuespillerne en tand for meget blot fordi det er deres ansigt, der kommer på lærredet.
ud over det så var jeg en af de million downloads der hurtigt kom, og har siden hen set filmen i biografen 2 gange fordi jeg godt kunne lide den...er det ikke en tand bedre for branchen end at jeg ikke downloade den, og ikke betalte for den?
ellers en fin blog du har :)
Jeg har ikke misforstået noget som helst. Ja, der er flere eksempler på, at gratis = mersalg, men jeg forstår ikke piraternes argument om, at filmselskaberne bare har at makke ret og tilbyde andre distributionsformer end nu. Og kunstneren har altså ophavsretten - uanset hvad piraterne mener.
SvarSletDet er meget muligt, at piraterne køber mere, fordi de har "prøvesmagt" produkterne først, men det er meningsløst brok at hævde, at det har man bare lov til.
Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se mere fleksible distributionsformer i fremtiden, men alt kan ikke blive gratis. Og pengene til at lave især de store film skal komme et eller andet sted fra.
Nej, jeg har aldrig downloadet en film ulovligt. Jeg synes, jeg har rigeligt med tilbud på det legale marked, så jeg kan sagtens leve uden.
Nu er det jo sådan at piraterne også er forbrugeren, og et stigene antal af ''brok''(i dette tilfælde i form af pirateri) fra forbrugernes side, burde give producenterne om at de burde ændre deres distributionformer. Altså burde producenterne lytte til forbrugeren istedet for at ulovligøre deres ''brok''.
SvarSletNej jeg giver dig ret i at man ikke bare kan sige ''jamen det må jeg godt'' og jeg er da også fuldt ud klar over at det er ulovligt når jeg downloader, men når faktum er at pirateri=mersalg, så er det jo bare direkte dumt at bekæmpe det.
Ja pengene skal komme et sted fra, og det hjælper internet piraterne til med.
Nu har jeg heller ikke anklaget/påstået om du har downloadet, og det er vel også fint nok at du undlader det, og jeg er også selv stor fan af hylder fyldt med originale emballage istedet for et par harddiske.
Men pirateri er altså virkelig ikke et så stort et problem som det udgives for at være, og jeg kan ikke se hvorfor producenterne er imod gratis reklame, så jeg kan slet ikke forstå din fjendtlige indstilling over for pirater.
Når jeg kigger rundt på diverse fora, hvor piratkopiering (eller fildeling) bliver debatteret, så har jeg en oplevelse af, at diskussionen næsten er blevet religiøs - forstået på den måde, at man står så fast på sit eget synspunkt. Det minder lidt om når Mac- og PC-folket diskuterer den bedste computer eller snakken om hvorvidt man er for eller imod Muhammed-tegningerne. Vi bliver nok aldrig enige.
SvarSletJeg har læst et sted, at den samlede indtjening i musikbranchen er faldet drastisk. Noget af dette kan skyldes pirateri, noget af det kan skyldes, at branchen selv tilbyder, at man kan nøjes med at købe et enkelt nummer fra en cd fremfor at købe hele cd'en. Så selv om den enkelte pirat måske køber mere (som en undersøgelse har vist), så må der være mange, der ikke gør det.
Der er sikkert ikke en entydig forklaring på, at indtjeningen falder - finanskrise, strømninger i kulturen, nye gadgets og platforme har også en påvirkning - men dermed kan man altså heller ikke sige, at pirateri entydigt er godt.
Jeg er selvfølgelig ikke 100 pct. hellig, idet jeg f.eks. har en lille stak pirat-soundtracks stående med musik, der aldrig er blevet udgivet officielt. Dette er selvfølgelig dybt ulovligt og dermed også dobbeltmoralsk.
Men jeg har intet behov for at hente ting på nettet, der kan erhverves på legal vis - uanset om det er fysisk eller elektronisk.