torsdag den 3. december 2009

Lesbiske vampyrer elsker at slikke... blod

Jimmy og Fletch har det ikke for nemt. Jimmy er endnu engang blevet droppet af sin kæreste Judy, mens Fletch er blevet fyret fra sit job som klovn. De drikker sig fulde på en pub og beslutter i desperation at tage på ferie i en tilfældig by - valgt efter et kast med en dartpil mod et landkort. Pilen lander på Cragwich, hvor det tilfældigvis vrimler med vampyrer og hvor en legende fortæller om, at vampyr-dronningen Carmilla en dag vil genopstå. Heldigvis er der også masser af dejlige piger og gratis øl, så Jimmy og Fletch tager det helt roligt.

LESBIAN VAMPIRE KILLERS startede med bare at være en titel. Stewart Williams og Paul Hupfield blev udfordret at finde på den mest tåbelige - og alligevel salgbare - titel til en film. Først derefter skrev de manuskriptet. Og det er blevet til en solid omgang lagkage-humor, der er forbløffende underholdende.

Det skyldes især James Corden, der spiller den alt andet end heldige Fletch - i hvert fald når det gælder om at score det modsatte køn. Munden står ikke stille på ham og det er virkelig sjovt. Mathew Horne spiller den mere forkrampede Jimmy, men får alligevel en masse jokes ud af sin rolle. MyAnna Buring (kendt fra THE DESCENT) er sød i den kvindelige hovedrolle, mens Paul McGann er guld værd som den overgearede og vampyr-dræbende præst.Filmen er ikke udpræget splattet, fordi blodet i mange scener er erstattet af noget klæbrigt hvidt snask, men nu går den heller ikke efter at være en konkurrent til THE EVIL DEAD. Og ja, vi får også lidt bare bryster og kvinder, der kysser, men det er selvfølgelig bare et billigt trick for at få os til at se filmen. Hmm... LESBIAN VAMPIRE KILLERS er ikke lårklaskende morsom, men det er harmløs skæg og ballade fra start til slut, og den får hermed min varmeste anbefaling.

LESBIAN VAMPIRE KILLERS, England, 2009. Instruktion: Phil Claydon. Medvirkende: James Corden, Mathew Horne, MyAnna Buring, Paul McGann, Lucy Gaskell. Musik: Debbie Wiseman.

1 kommentar:

  1. Well, har også lige set den, men den gjorde intet for mig. Desværre. Havde ellers set frem til den, men humoren rammer mig slet ikke - og hele det der campede og kitschede univers fremstår for mig alt for forceret. Forstår dog godt hvorfor, man vil kunne finde den underholdende - jeg gjorde desværre bare ikke. Øv.

    - Har by the way lige skrevet om "Paranormal Activity" på bloggen - hvis det er;-)
    http://blog.mtv.dk/movies/2009/12/04/%E2%80%9Dparanormal-activity%E2%80%9D-er-pisseuhyggelig/

    - og den deler sgu også vandene, nogle bliver skræmt andre ikke. Heldigvis fungerede filmen på mig! Spændt på at læse om det også gælder dig...

    SvarSlet