tirsdag den 5. januar 2010

Et sted du for alt i verden ikke vil bo

Kæresteparret Mario og Clara er på desperat jagt efter et sted at bo, ikke mindst fordi Clara lige er blevet gravid. De har fået tilbudt en rigtig billig lejlighed uden for byen. Den viser sig at ligge i en nedslidt ejendom i et trøstesløst industrikvarter, men parret prøver af høflighed at skjule deres skuffelse overfor den kvindelige ejendomsmægler. Hun mener dog, at Mario og Clara vil blive meget lykkelige i ejendommen og det går langsomt op for parret, at der er noget helt galt.

PARA ENTRAR A VIVIR er et fremragende afsnit i den spanske TV-serie PELÍCULAS PARA NO DORMIR. Den danske titel er DØDENS LEJLIGHED og kan fås på dvd fra Midget Entertainment. Filmen er instrueret af Jaume Balagueró, der bl.a. også har lavet FRÁGILES og REC. Den korte spilletid er med til at gøre den nervepirrende historie endnu mere intens, og filmen er forbløffende blodig af en TV-produktion at være. Vi får selvfølgelig nogle scener, hvor personerne handler alt andet end logisk, men det ødelægger ikke det samlede indtryk. En solid lille gyser, der helt klart at værd at bruge tid på. Ikke alle seks episoder af PELÍCULAS PARA NO DORMIR har været lige gode, men det er herligt, at de nu alle er blevet udgivet på det danske marked.

PELÍCULAS PARA NO DORMIR: Para entrar a vivir, Spanien, 2006. Instruktion: Jaume Balagueró. Medvirkende: Macarena Gómez, Adrià Collado, Nuria González, Ruth Díaz, Roberto Romero. Musik: Roque Baños.

3 kommentarer:

  1. Jeg er fuldstændig enig. "Dødens lejlighed" er super god underholdning, og Jaume Balagueró er en yderst intelligent instruktør.

    SvarSlet
  2. Det unikke kameraarbejde af fotografen Pablo Rosso hører også blandt episodens fineste kvaliteter. Aldrig har en fotograf i den grad formået at gengive en oplevelse af angst og skræk! Pablo Rosso har siden skudt både "[Rec]" (2007) og "[Rec] 2" (2009), og han har tidligere været cheffotograf på gyseren "Saint Ange" (2004) med Virginie Ledoyen.

    SvarSlet
  3. Umiddelbart var jeg lidt irriteret over kameraarbejdet, men det virker ganske effektivt med de "vibrerende" billeder som en måde at visualisere personernes angst på.

    SvarSlet