lørdag den 2. januar 2010

Kromkraniet flænser løs

En ung kvinde vågner op i en kiste i et kapel. Hun har fået et slag i hovedet og kan ikke huske hvem hun selv er. I kapellet er også en bindegal morder med en krom-maske, der forestiller et kranie. Han er klædt i sort, bruger nogle virkelig modbydelige knive og kører i en bil, hvor nummerpladen siger "Chrome Skull". Kvinden flygter fra kapellet og får hjælp af et par, hvis telefon ganske vist er blevet lukket, men de regner med at kunne få kontakt med politiet den følgende dag. Men Chrome Skull har en forbløffende evne til at dukke op overalt, så det bliver en lang og blodig nat.

LAID TO REST er instrueret af Robert Hall, der i mange år har arbejdet med special makeup-effects. Det er en lige efter bogen-slasher, der ikke er meget bedre end så meget andet vi har set i den genre. Vi har den navnløse morder i et sejt kostume, der metodisk myrder folk. Og vi har en gruppe mennesker, der tilfældigvis kommer i vejen for ham. De makabre drab er omdrejningspunktet i filmen, hvilket er meget naturligt, når man tænker på Robert Halls baggrund. Da han selv skulle stå bag kameraet, er effekterne lagt i hænderne på Erik Porn (ja, det hedder han faktisk) og det slipper han godt fra. Især er et af drabene usædvanlig kreativt.

Desværre halter filmen på andre områder. Modellen Bobbi Sue Luther, der privat er gift med Robert Hall, spiller hovedrollen, og hun er forholdsvis irriterende, ikke mindst i de hektiske scener. Til gengæld gør især Kevin Gage og Sean Whalen det fint. De bliver dog ladt i stikken af et mekanisk manuskript med alt for mange døde perioder.

Chrome Skull selv er en ganske fin figur, men vi får intet at vide om motivet for hans blodrus og det virker kikset, når han bl.a. har så meget sejt legetøj. Hvorfor han det? Hvad er det, der driver ham? Det virker dog lidt kikset, at han absolut også skal have spændt et kamera på skulderen, så han kan filme alle mordene. Nok lever vi i YouTube-generationen, men det ødelægger Chrome Skulls kostume lidt, synes jeg.

Jeg så LAID TO REST i den engelske dvd-udgave fra Anchor Bay, hvor man får et par hæderlige bag kameraet-dokumentarer. Selvfølgelig er der en del rygklapperi, men de giver et godt indtryk af, at denne film er lavet med masser af energi og meget få penge. Så er der nogle uinteressante bloopers. Til gengæld er de slettede scener virkelig sjove.

LAID TO REST, USA, 2009. Instruktion: Robert Hall. Medvirkende: Bobbi Sue Luther, Kevin Gage, Lena Headey, Sean Whalen, Nick Principe. Musik: Deadbox.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar