torsdag den 4. marts 2010

En rigtig syg fest på gymnasiet

Jeg kunne godt lide den første CABIN FEVER - Eli Roths debutfilm, der leverede masser af splatter, skæv humor og kinky sex. Det var en solid omgang B-underholdning, der blev en så stor succes, at den naturligvis skulle have en fortsættelse. Den er nu på gaden, men det har ikke været uden problemer at nå så langt.
CABIN FEVER 2: SPRING FEVER begynder få dage efter den første film. Den inficerede Paul vågner op i et vandløb, vakler gennem skoven og ud på en vej, hvor han smadres til atomer af en skolebus. Det lokale kildevands-firma henter sit vand fra det selvsamme vandløb og firmaet leverer bl.a. til det lokale gymnasium. Her er man ved at arrangere prom night, det afsluttende skolebal.

Drengene er desperate efter at finde nogle piger at invitere med - ikke mindst John, der er håbløbt forelsket i Cassie, der kommer sammen med en idiot. Johns nørdede ven Alex prøver at muntre ham op, men har også selv sine egne problemer. Det bliver ikke bedre, at alle under festen begynder at drikke punch, lavet med inficeret kildevand.

Der er masser af energisk dialog i CABIN FEVER 2 og spillet mellem de unge er både dynamisk og realistisk. Det er også herligt at have den tåbelige betjent Winston tilbage, der ikke tænker på andet end øl, fest og sex. Og når man får en scene med den stakkels overvægtige Alex, der pludselig bliver forført af en fræk pige, der gerne vil give ham et blowjob - og han finder sig i det, selv om hun har forkølelsessår på læben og bøjle på tænderne, så ved man, at denne film går efter at underholde med alle midler.
Og jeg havde det rigtig fint med CABIN FEVER 2 de første tre kvarter, men så falder det hele fra hinanden. Scenerne med skolefesten er noget rod og handlingen skøjter ud i alle retninger uden mål og mening. Og så er det hele slut efter ca. 70 minutter, hvorefter vi lige får en afrunding, der foregår et helt andet sted og som ikke har ret meget med resten af filmen at gøre. Stor nedtur. Derfor er det samlede indtryk af CABIN FEVER 2: SPRING FEVER negativt.

Filmen blev optaget i 2007, men lå på hylden i nogle år. Producenterne skød nogle ekstra scener og klippede det hele om, og det fik instruktøren Ti West til at distancere sig fra filmen. Han ville endda gerne have gemt sig bag Alan Smithee-pseudonymet, men den gik ikke. Dels er Ti West ikke medlem af Directors Guild of America, dels har DGA stort set droppet brugen af det berømte pseudonym.
Om Ti Wests version af CABIN FEVER 2 er bedre end det, der nu er ude på dvd, får vi nok aldrig svar på, men under alle omstændigheder er det en frustrerende oplevelse. Men da det ikke er hver dag, man ser en film med klamme nærbilleder af ulækkert snask, der kommer ud af pikken på en fyr, så fortjener CABIN FEVER 2 at blive set - men forvent ikke det store.

CABIN FEVER 2: SPRING FEVER, USA, 2009. Instruktion: Ti West. Medvirkende: Noah Segan, Giuseppe Andrews, Alexi Wasser, Rusty Kelley, Rider Strong. Musik: Ryan Shore.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar