tirsdag den 26. oktober 2010

Makabert gys fra Christian Reslow

En iskold vinteraften skal den smukke og barmfagre Raquelle optræde på et teater i Nordsjælland. Hun er skaberen af genren popera og er i løbet af ingen tid blevet en superstjerne. Dirigenten Georg glæder sig til denne aften, der skal blive kronen på en lang karriere. Og kameramanden Tonni bander over sin dårlige ryg, en arbejdsskade, mens han dog ser frem til at filme den skønne Raquelle. Hun bærer dog på en grum hemmelighed, der måske - måske ikke - slippes fri, da lyset og strømmen forsvinder i teateret. Publikum er væk og snestormen forhindrer dem i at komme ud. Hvad er det, der sker?

Sådan begynder Christian Reslows korte roman MICKI 19.50, der netop er udkommet på forlaget Valeta. Historien har kørt som føljeton på forfatterens Facebook-side, men er altså nu tilgængelig i bogform. Og det er et spændende bekendtskab. Reslow skriver glimrende og han er på ingen måde bange for at udfordre sine læsere.
MICKI 19.50 er lidt som en THE TWILIGHT ZONE-episode på syre
Bogen er delt op i akter, hvor der hele tiden skiftes mellem de enkelte personer. Det virker umiddelbart lidt kunstigt, men giver mere mening efterhånden, som bogen skrider frem. Reslow har nemlig flere overraskelser til os undervejs og de fleste af dem fungerer. Især leges der meget med hvem og hvad det er, der skaber rædslerne. MICKI 19.50 er lidt som en THE TWILIGHT ZONE-episode på syre og den er virkelig underholdende. Og så lægges der ikke fingre imellem i det drabelige og blodige klimaks.

MICKI 19.50 kan anbefales som uhyggelig godnatlæsning til alle, der holder af et godt lille gys, der udfordrer de små grå og får nakkehårene til at rejse sig. Et stort plus er også Martin Zauners flotte monster på omslaget (der muligvis kan ligne en spoiler, men som egentlig ikke er det). Et minus er til gengæld opsætningen af teksten, der gang på gang bryder samtlige regler for korrekt orddeling. Den slags burde have været fanget i den endelige korrektur og det efterlader et lidt sjusket indtryk. Her bør man nok stramme op en anden gang. Links: Forlaget Valeta, Christian Reslows hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar