fredag den 8. oktober 2010

Naomi Watts møder de makabre majs-børn

CHILDREN OF THE CORN: THE GATHERING (1996)
Så er den gal igen i Nebraska. Vi er ganske vist ikke i Gatlin længere, men der er også morderiske møgunger andre steder. I byen Grand Island er mystiske kræfter på spil i form af en mærkværdig barneprædikant, der sætter griller i hovedet på de små. Imens kommer den medicinstuderende Grace hjem fra storbyen for at passe sin skøre mor og to yngre søskende. Hun får arbejde hos den lokale læge, bedst som en feber-epidemi bryder ud blandt byens unger. Og underligt nok er de også voldsomt allergiske overfor kviksølv. Så begynder de voksne i byen at dø!
Før hun fik succes i de to amerikanske THE RING-film og Peter Jacksons KING KONG, havde Naomi Watts allerede været på besøg i rædslernes verden, nemlig med hovedrollen i CHILDREN OF THE CORN: THE GATHERING. Den blev lavet på et tidspunkt, hvor hun forsøgte at slå igennem i Hollywood, og hun var vist ikke alt for begejstret for de roller, hun dengang kunne få i mindre produktioner. Men hun har nu masser af energi og tilstedeværelse i kapitel 4 af serien om børnene fra majsmarken.
På rollelisten finder man også den skeløjede Karen Black, der virkelig er kult blandt mange filmfreaks, men hun har nu aldrig rigtig sagt mig noget. Nogle vil måske genkende Brent Jennings uden lige at kunne komme på, hvor de har set ham før - men han har en fin lille rolle i Wes Cravens THE SERPENT AND THE RAINBOW. Bemærkes skal også William Windom, der spiller byens læge. Han ligner sådan en, der nærmest er støbt til sådan en rolle - lidt på samme måde som de skuespillere, der næsten ikke optræder som andet end politimænd.

Filmens største skuffelse er Brandon Kleyla, der spiller barneprædikanten Josiah. Sammenlignet med John Franklin, Ryan Bollman og Daniel Cerny fra de tre første film, er han en virkelig tam fætter. Der er ikke meget dæmonisk superskurk over ham. Nu hjælper det heller ikke på det, at mange af gysene i filmene viser sig at være drømmescener. Det giver historien et flimrende præg og er med til at underminere oplevelsen af ham som en trussel i den virkelige verden.
Selv om denne film også handler om religiøst hjernevaskede børn, der dræber voksne, ser vi ikke noget til He Who Walks Behind the Rows. Efter sigende er en scene, hvor dæmonen fra majsmarken bliver nævnt, klippet ud, så på den måde har filmen kun lidt at gøre med de tidligere film. Majs betyder i øvrigt heller ikke det store i historien, selv om det da bliver til et par scener, hvor folk render igennem majsmarker - men nu er vi selvfølgelig i Nebraska, så det kan nok ikke undgås.
CHILDREN OF THE CORN: THE GATHERING er lavet til videomarkedet, og det er tydeligvis en billig produktion uden de store ambitioner. Manuskriptet mangler fokus og plottet er ikke særlig spændende. Et par hæderlige splatterscener trækker lidt op, men ellers er der ikke meget at hente i denne film - med mindre man selvfølgelig har et svagt punkt for Naomi Watts.
Man kan måske stadig opstøve den danske dvd, der er kommet fra Scanbox. Den er også blevet udsendt på deres budget-label Jupiter Scanbox. Udgivelserne er dog i fullscreen. Jeg genså filmen på den engelske dvd fra Buena Vista/Dimension, der er i letterbox-format. Fra USA kan man få en dvd, der er i anamorphic widescreen.

CHILDREN OF THE CORN: THE GATHERING, USA, 1996. Instruktion: Greg Spence. Medvirkende: Naomi Watts, Karen Black, Brandon Kleyla, William Windom, Brent Jennings. Musik: David C. Williams.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar