torsdag den 28. oktober 2010

Så for pokker... Møgungen Isaac er tilbage

CHILDREN OF THE CORN 666: ISAAC'S RETURN (1999)
Den unge Hannah er på vej mod byen Gatlin for at finde sin rigtige mor. Undervejs samler hun en mystisk prædikant op, der åbenbart ved en del om hende. Så forsvinder han på mystisk vis og Hannah er lige ved at køre galt i majsmarken. Af en pågående kvindelig politibetjent bliver hun bragt til det lokale hospital, hvor hun bliver undersøgt af den særprægede dr. Michaels. Hun opdager senere, at Isaac - den oprindelige leder af den morderiske He Who Walks Behind the Rows-tilbedende kult - ligger i koma på hospitalet. Ingen synes åbenbart, at det er mærkeligt at holde liv i en morder, men det ændrer sig, da Isaac vågner.
Vi skulle helt frem til film nr. 6, før man forsøgte at lave en direkte fortsættelse til historien i den første CHILDREN OF THE CORN. Nu er det John Franklin, der spiller den onde Isaac, som har været med til at skrive manuskriptet, så det er måske ikke så underligt, at han har følt trang til at vende tilbage til rollen. Nu har han heller ikke været Hollywoods travleste mand, men man får nok ikke så mange tilbud, når man ligner en indtørret udgave af Mel Gibson.
Med på rollelisten er også den flittige Stacy Keach, der ikke har ret meget at lave i filmen end at være lidt mærkelig. Nancy Allen dukker sandelig også op, hvilket ikke er overraskende, når man ser på den glidebane hendes karriere underligt nok tog efter den store succes i action-braget ROBOCOP. Ellers er det en stribe kedsommelige unge skuespillere - med Natalie Ramsey i spidsen - der forsøger at holde liv i denne stinker af en gyser.
Og det er virkelig en dårlig film! Instruktøren Kari Skogland fortæller historien med en masse skæve vinkler, kluntet brug af slowmotion og lidt for mange snydegys. Nu er niveauet generelt ikke højt, når vi har med CHILDREN OF THE CORN-film at gøre, men det er godt nok en lidelse at komme igennem de omkring fem kvarter, dette kapitel varer. Og så spises man endda af med den mest latterlige slutning, der reducerer det hele til en fladpandet komedie.
CHILDREN OF THE CORN 666: ISAAC'S RETURN har vist været ude på det dansk lejemarked engang, men jeg så den engelske dvd fra Buena Vista. Her får man filmen uden så meget andet - det er ikke lige en produktion, der har inviteret til en masse ekstramateriale. Billedet er i det mindste i anamorphic widescreen.

CHILDREN OF THE CORN 666: ISAAC'S RETURN, USA, 1999. Instruktion: Kari Skogland. Medvirkende: Natalie Ramsey, John Franklin, Paul Popowich, Nancy Allen, Stacy Keach. Musik: Terry Michael Huud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar