mandag den 18. oktober 2010

Syg børnesekt tilbeder masser af majs

CHILDREN OF THE CORN V: FIELDS OF TERROR (1998)
En gruppe unge er i to biler på vej ud på landet for at begrave en af deres venner i hans hjemby. Parret i den ene bil møder en gruppe mystiske børn i en majsmark og det udvikler sig hurtigt til et blodigt opgør. Den anden bil med fire personer kører galt. De får dog ikke den store hjælp fra de mærkelige børn eller indbyggerne i en lille by i nærheden. Men da en af dem, Allison, hører, at der i området findes en mærkelig sekt, der tilbeder He Who Walks Behind the Rows, bliver hun interesseret. Hendes bror er nemlig blevet medlem af denne sekt.
Efter den halvsløje 4'er bydes der på ganske god underholdning i kapitel nr. 5 af den uendelige CHILDREN OF THE CORN-saga. Du skal dog ikke regne med skuespil i verdensklasse eller chok og rædsler, der vil give dig søvnløse nætter. Det er trods alt en billig sequel, der er produceret direkte til videomarkedet. Men det er alligevel som om, at instruktøren Ethan Wiley - der også har skrevet manuskriptet - har besluttet sig for at lave en rigtig skæg-og-ballade-gyser, der først og fremmest skal være sjov at se.
Selv om det er uklart, hvor vi befinder os rent geografisk, så er vi tilbage på sporet med selveste ondskaben fra majsmarken, nemlig He Who Walks Behind the Rows. Allerede i filmens første scene oplever vi, hvordan knægten Ezekiel bliver besat af det dæmoniske væsen. Krydderiet er så denne gang, at børnene bliver medlemmer af en sekt eller et landbrugskollektiv, der tilbeder He Who Walks Behind the Rows. Umiddelbart udgør de ikke en trussel mod samfundet og de voksne omkring dem, og det er en fin lille variant af den oprindelige historie.

Den onde børneprædikant spilles denne gang af Adam Wylie og han er et udmærket valg til rollen. Blandt de medvirkende finder vi også en debuterende Eva Mendes (der dengang stavede sit efternavn Mendez) og en Alexis Arquette, der ikke er helt så irriterende som han/hun plejer at være. Sjovt nok er også to af Frank Zappas børn med i filmen.
Mest fascinerende er det dog at se hele tre kult-navne i små roller. David Carradine spiller lederen af den mystiske majs-tilbedende børnesekt - den eneste voksne blandt de mange møgunger. Fred Williamson dukker op som en alt andet end intelligent sherif, mens Kane Hodder spiller den lokale bartender. Nu har Hodder så også været stunt-koordinator på filmen, men det er nu altid skægt at se ham som skuespiller.
CHILDREN OF THE CORN V: FIELDS OF TERROR er på ingen måde stor kunst, men det er et af de mere vellykkede kapitler i denne mærkværdige serie. Jeg så filmen på den billige danske dvd fra Jupiter Scanbox. Den er i anamorphic widescreen og billedkvaliteten er hæderlig. Underligt nok virker de danske undertekster ikke, men det er så et mindre problem.

CHILDREN OF THE CORN V: FIELDS OF TERROR, USA, 1998. Instruktion: Ethan Wiley. Medvirkende: Stacy Galina, Alexis Arquette, Eva Mendes, Greg Vaughan, Adam Wylie. Musik: Paul Rabjohns.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar