torsdag den 18. november 2010

En ung vampyrs voldsomme liv

Så fik jeg taget mig sammen til at læse Stephenie Meyers THE SHORT SECOND LIFE OF BREE TANNER (eller BREE TANNERS KORTE LIV EFTER DØDEN, som den hedder på dansk). Det er en bog, Meyer skrev for sjov som et supplement til ECLIPSE og den handler om Bree - en af de mange nye vampyrer, der bliver skabt i Seattle til at kæmpe mod Bella og Cullen-familien. Og hvis du ikke ved, hvad jeg taler om, så er det fordi, der ikke er nogen grund til at kaste sig over denne bog, hvis man ikke allerede har læst TWILIGHT-serien.

Bree adskiller sig lidt fra de andre vampyrer ved rent faktisk at tænke over den situation, hun er havnet i. Hun får noget hjælp fra de andre blodsugere, men det er klart hende, der er hovedpersonen. Bree er en nådesløs dræber og det interessante ved BREE TANNERS KORTE LIV EFTER DØDEN er, at dette faktisk er en rigtig vampyr-historie. Der er masser af drama og vold - herunder et ret spektakulært vampyr-angreb på en færge. Vi er altså ikke helt i det samme putte-nutte-univers som de fire andre bøger.

Til gengæld er det en bog, der ikke rigtig handler om noget. Vi ved jo, hvordan historien ender, og som i de andre bøger, er der en masse snak. Det er lidt voldsomt, hvis man oplever noget af handlingen i en 175 sider lang bog som fyld. Samtidig er dele af plottet ret håbløst - f.eks. vampyrernes forhold til dagslys. Alt i alt er BREE TANNERS KORTE LIV EFTER DØDEN en kuriøs lille sag, der i det mindste giver ECLIPSE-historien lidt kant. Men den er også overflødig, og selv om man kan læse den på et splitsekund, er der mange andre og bedre vampyrbøger på markedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar