fredag den 12. november 2010

Majs-børnene går amok i storbyen... igen

CHILDREN OF THE CORN: REVELATION (2001)
Kvinden Jamie tager til Omaha, Nebraska, hvor hendes bedstemor er flyttet ind i en skummel ejendom, der snart skal rives ned. Bedstemoderen har ikke besvaret Jamies opkald, og nu er hun åbenbart forsvundet. Til gengæld møder Jamie nogle mystiske blege børn i gammeldags tøj. De har underligt nok en forkærlighed for at spille voldelige videospil. Imens Jamie - sammen med en ung politimand - forsøger at finde bedstemoderen, forsvinder de sidste beboere i ejendommen en for en. Og hvad er det for en mærkelig præst, der lusker rundt, og hvorfor er der en majsmark lige ved siden af huset?
Der er ikke meget nyt at komme efter i den syvende film om de irriterende børn, der tilbeder He Who Walks Behind the Rows. Vi er kommet rigtig langt væk fra Stephen Kings originale novelle og der er kun få referencer til det, der er sket i de andre film. Byen Gatlin bliver dog nævnt og der er igen en henvisning til en barneprædikant. Sjovt nok finder handlingen sted i en større by, og CHILDREN OF THE CORN: REVELATION kan derfor minde lidt om CHILDREN OF THE CORN III: URBAN HARVEST. Men der gøres intet forsøg på at binde trådene sammen og vi spises derfor bare af med endnu et tyndbenet kapitel i denne forunderlige serie.
Hovedrollen som Jamie spilles af Claudette Mink, en canadisk skuespiller, der især har arbejdet på en stribe mindre film og en del TV-serier. Hun er OK, men har ikke den store variation i sine ansigtsudtryk. Nu kan det så være, at instruktøren Guy Magar ikke har forlangt mere af hende, men han burde så måske have forlangt lidt mere af sig selv. Han har nemlig ikke instrueret noget som helst siden CHILDREN OF THE CORN: REVELATION.
Genre-veteranen Michael Ironside dukker op i en lille - og faktisk temmelig overflødig - rolle som en præst, der ved noget om det, der foregår i bygningen. Han har næppe været på settet mere end et par dage - så lidt ser vi til ham i filmen. Ellers er det ganske ukendte navne, der fylder de øvrige roller ud.
CHILDREN OF THE CORN: REVELATION er en småkedelig affære, der hverken byder på spænding eller uhygge. At budgettet har været lavt (omkring 2,5 millioner dollar) kan man tydeligt se på de billige kulisser og de endnu billigere CGI-effekter. Det er nok ikke så underligt, at dette indtil videre er den sidste af de mange CHILDREN OF THE CORN-fortsættelser.
Filmen har vist aldrig været udgivet i Danmark. Jeg så den engelske dvd, hvor man i det mindste kan glæde sig over et hæderligt billede i anamorphic widescreen.

CHILDREN OF THE CORN: REVELATION, USA, 2001. Instruktion: Guy Magar. Medvirkende: Claudette Mink, Kyle Cassie, Michael Ironside, Troy Yorke, Michael Rogers. Musik: Stephen Edwards.

7 kommentarer:

 1. Tak for din grundige gennemgang af "Children of the Corn"-serien!

  SvarSlet
 2. ... true that! Cool med gennemgang af "Children of the Corn"-filmene. Tak for det. Må have været en halvbarsk omgang;-) Kunne være cool, om der kunne blive lavet en lille udgivelse med de forskellige film-serier du har haft igennem maskinen. Anyways... Hvilken serie tager du så fat på næste gang:-)

  SvarSlet
 3. ... tager du forresten også den fra 2009 under kærlig behandling? Gisp:-)

  http://www.imdb.com/title/tt1290135/

  SvarSlet
 4. Takker. Ja, det har været en lidt mere tough omgang end de tidligere serier, jeg har haft fingre i. Om det ville værd at udgive disse anmeldelser i bogform, ved jeg ikke, men de er i hvert fald samlet som hurtige links på siden med de bedste indlæg fra bloggen.

  Og ja, jeg slutter selvfølgelig CHILDREN OF THE CORN-projektet af med et kig på remake-udgaven

  SvarSlet
 5. ... nu tænkte jeg også lidt mere på sådan en mindre fanzine-agtig udgivelse. Anyways:-)

  SvarSlet
 6. ... HAHAHAHAHAHA:-D Jep, finder straks limstift, saks og hæftemaskine frem!

  SvarSlet