onsdag den 17. november 2010

Minianmeldelse: FUNNY GAMES U.S.

Et ægtepar og deres søn terroriseres af to unge mænd, der har en syg trang til at lege. Instruktøren Michael Haneke laver her en fotokopi-version af sin egen østrigske film fra 1997. Denne gang er det bare Hollywood-superstjerner som Naomi Watts og Tim Roth, der udsættes for rædslerne. Filmen er nådesløs, frustrerende og imponerende - et provokerende filmisk mareridt, hvor alt kan ske. Det er ikke en film for alle, men er man med på Hanekes leg med mediet, er det en stor oplevelse. FUNNY GAMES U.S., USA-Frankrig-England-Østrig-Tyskland-Italien, 2007. Instruktion: Michael Haneke.

3 kommentarer:

  1. Jeg kan godt have lidt svært ved denne type metafilm. Jeg synes nemt, det går hen og bliver lidt for fiffigt og konstrueret. Plottet kommer til at virke som en slags kulisse for en eller anden mere eller mindre træg pointe der skal forceres igennem, og i FUNNY GAMES bliver det i hvert fald for opstyltet for mig, når filmens aktører nærmest formulerer filmens budskab som et direkte talerør for Haneke. Jeg har ikke set den originale, men går ud fra at det er samme recept.

    SvarSlet
  2. Den originale er samme recept. Metafilm kan være irriterende, og jeg har også stadig lidt svært ved at æde scenen med fjernbetjeningen. Men da jeg ikke oplever Hanekes pointe som træg, så synes jeg FUNNY GAMES fungerer.

    SvarSlet
  3. Jo, jeg stod også især af på fjernbetjenings-scenen og når der bliver talt direkte til seeren. Jeg tror muligvis, jeg havde kunnet lide filmen, hvis Haneke havde slagtet et par af sine darlings.

    SvarSlet