torsdag den 25. november 2010

Religiøst gak-gak i Gatlin

CHILDREN OF THE CORN (2009)
Så er vi på vej til Gatlin igen. Parret Burt og Vicky forsøger at redde deres skrantende ægteskab ved at tage på bryllupsrejse nr. 2. Undervejs kommer de til at køre en dreng ned, der viser sig at have fået skåret halsen over. Parret tager liget med til den nedslidte by Gatlin, hvor der kun bor børn. De styres af Isaac, der får beskeder fra Gud og/eller et væsen, de kalder for He Who Walks Behind the Rows. Og så er de mærkelige børn helt pjattede med majs.
Hvis dette lyder bekendt, er det fordi vi har med remake-udgaven af CHILDREN OF THE CORN at gøre. Den er lavet til den amerikanske SyFy-TV-kanal og er skrevet, instrueret og produceret af Donald P. Borchers, der også var en af producenterne på den første film i serien.

Denne gang har det dog været intentionen at lave en udgave, der var mere tro overfor Stephen Kings novelle. Faktisk er det lidt sjovt i ekstramaterialet til denne genindspilning at se hvor mange, der mere eller mindre oplever originalen som noget møg - ikke mindst fordi den har en happy ending. Her betyder det så ikke så meget, at den første film faktisk var et kæmpehit.
Men nu gælder det altså om at gøre Stephen King glad og Donald P. Borchers sendte endda en kopi af manuskriptet til den populære forfatter fra Maine. Dennes advokat svarede tilbage, at King ikke ville have noget som helst med filmen at gøre - selv om vi nok kan være sikre på, at der er blevet sat sjat penge ind på Stephen Kings konto for retten til endnu en gang at filmatisere hans novelle.

Da vi er i TV-land, er det meget naturligt, at hovedrollerne spilles af folk, der især har gjort sig bemærket i TV-serier. David Anders spiller Burt. Vi har før set ham i fremragende serier som ALIAS og HEROES, men her skal han spille en lidt mere kompleks karakter - en gut, der både har erfaringen og traumerne fra at have tjent to gange i Vietnam-krigen. Anders har et passende sammenbidt ansigt og han virker stærk og fattet - selv da han er nødt til at dræbe to af børnene. Men så bliver han svigtet fuldstændig af manuskriptet og skal nærmest bare være et nervevrag resten af filmen.
Kandyse McClure, der spiller Burts kone Vicky, er især kendt fra den nye BATTLESTAR GALACTICA, som jeg ikke har fået set. I CHILDREN OF THE CORN skal hun i høj grad udfylde rollen som sur bitch - og det magter hun 150 procent! For pokker, hvor er hun bare en øretæveindbydende og irriterende møgkælling. Her har Donald P. Borchers ikke haft erfaring nok som instruktør til at se, at hun måske skulle have skruet en anelse ned for den præstation for ikke at få alt for mange til at slukke for filmen.

Børnene er den sædvanlige omgang møgunger. Preston Bailey, der spiller prædikanten Isaac, ligner mere et levn fra en Disney-film end en truende leder af en vanvittig kult. Og Daniel Newman, der spiller Malachai, er tydeligvis alt for gammel. Han har været 27 år, da filmen blev indspillet - og han skal altså forestille at være medlem af en kult, der ikke lader de unge leve længere end deres 19 års fødselsdag.
Det kan godt være, at den originale CHILDREN OF THE CORN ikke er en særlig god film, men denne er på ingen måde bedre. Den sidste halve time er helt uden substans og generelt er scenerne for lange. Og der snakkes og snakkes og snakkes... He Who Walks Behind the Rows ser vi heller ikke meget til. Eneste lyspunkt er faktisk en virkelig bizar scene, hvor vi oplever, hvordan børnekulten sikrer sig de kommende generationer. Ganske kinky...

Jeg så filmen på den amerikanske dvd fra Anchor Bay. Der lokkes på omslaget med, at den er "Uncut And Uncensored". Nu er det ikke en udpræget voldsom film, så det er blot lusket markedsføring for at få solgt nogle eksemplarer. Man finder lidt ekstramateriale af blandet kvalitet på skiven.

CHILDREN OF THE CORN, USA, 2009. Instruktion: Donald P. Borchers. Medvirkende: David Anders, Kandyse McClure, Daniel Newman, Preston Bailey, Robert Gerdisch. Musik: Jonathan Elias.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar