lørdag den 11. december 2010

Smertefuld forvandling fra offer til bøddel

Ægteparret Elise og Craig Landrys verden er brudt sammen. En sexforbryder har bortført, mishandlet og myrdet deres seksårige søn. Takket være det mærkværdige amerikanske retssystem forhandler den pædofile psykopat sig til en lavere straf ved at afsløre, hvor hans andre ofre ligger begravet. I en rus af desperation kidnapper Elise og Craig den dømte forbryder og spærrer ham inde i en kælder i et øde hus. Nu vil de have hævn.

Nu er det nok meget almindeligt, at forældre af og til overvejer hvilke midler, de ville gribe til, hvis deres børn blev udsat for en forbrydelse. I fantasien har vi lov til alt, men en film som THE TORTURED er selvfølgelig nødt til at komme ind på nogle af de etiske overvejelser, der følger med, når man griber til selvtægt. Ægteparret Landry ønsker at få hævn, men de er nødt til at erkende, at de selv er blevet til forbrydere - og at de handler lige så råt og primitivt som den person, de mishandler over en længere periode.

Nu er dette ren underholdning og ikke et tungt drama, og derfor er THE TORTURED næppe en film, der vil give dig et mere afklaret forhold til f.eks. selvtægt. I det hele taget er det en film, der har svært ved at komme ned i materien på historien. Den er pænt og nydeligt lavet, og selv torturscenerne præsenteres på en måde, så de fleste vil kunne se filmen uden at få det dårligt. THE TORTURED kommer ikke for alvor op i gear, og det hele falder lidt fra hinanden i det alt andet end troværdige klimaks.
Erika Christensen er intens som den sørgende mor, mens Jesse Metcalfe prøver at slippe af med det pretty boy-image, der bl.a. klæber til ham efter sin rolle som den forføreriske gartner i TV-serien DESPERATE HOUSEWIVES. Det er et hæderligt forsøg, men det lykkes ikke helt. Bill Moseley (det er ham fra THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2) er som altid creepy.

Underligt nok er THE TORTURED ganske seværdig, hvilket den korte spilletid medvirker til - men det er altså en oplevelse på det jævne. Jeg så THE TORTURED på den engelske dvd fra E1Entertainment. Paradoksalt nok åbner dvd'en med at vise traileren for den canadiske LES 7 JOURS DU TALION (eller 7 DAYS), der handler om præcis det samme som THE TORTURED - og det ser ud til at være en væsentlig bedre film.

THE TORTURED, USA-Canada, 2010. Instruktion: Robert Lieberman. Medvirkende: Erika Christensen, Jesse Metcalfe, Bill Moseley, Fulvio Cecere, Thomas Greenwood. Musik: Jeff Rona.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar