torsdag den 24. februar 2011

Victor Crowley er tilbage, men vi ser desværre alt for lidt til ham

Efter den alvorlige FROZEN er instruktøren Adam Green igen ude på løjer - og det betyder et gensyn med den deforme Victor Crowley, der hærger i en skummel sump i Louisiana. HATCHET II begynder præcis, hvor 1'eren sluttede: Marybeth slipper med nød og næppe fra at blive slagtet af Crowley. Hun opsøger den luskede voodoopræst Reverend Zombie for at få hjælp til at hente sin fars og brors lig hjem fra sumpen. Zombie går med til at samle en ekspedition, men han har sine egne planer: Victor Crowley skal udryddes og det betyder ikke så meget, hvis den opgave koster menneskeliv - bare det ikke går ud over Reverend Zombie selv og hans forretning.

HATCHET var en herlig skæg og ballade-film med både splatter og patter. Green er en rigtig fanboy og det har været en stor fornøjelse for ham at kunne hyre legender som Kane Hodder, Robert Englund, Tony Todd og John Carl Buechler til at arbejde på sin film. Derfor måtte der selvfølgelig også komme en 2'er en dag for at glæde de mange fans. Men hvor HATCHET var sjov og dum, er HATCHET II desværre mest dum.
Adam Green forsøger igen at samle så mange store navne som muligt. Kane Hodder, Tony Todd og John Carl Buechler er tilbage, mens Tamara Feldman kunne ikke gentage sin rolle som Marybeth. Så den har HALLOWEEN-skuespilleren Danielle Harris overtaget - og hun er jo altid værd at se. Nye på holdet er bl.a. CHILD'S PLAY-instruktøren Tom Holland og LEATHERFACE-skuespilleren R.A. Mihailoff.

Så det er ren klassefest for horror-freaks, vi er vidne til, og det er herligt endnu engang at opleve Kane Hodder kæmpe med at ligne en rigtig skuespiller (i rollen som Victor Crowleys far). Han gør det lige præcis OK, men så heller ikke mere. Til gengæld er han fantastisk som Victor Crowley, men desværre ser vi ikke nok til ham. Vi skal næsten 50 minutter ind i filmen, før den for alvor kommer op i gear. Af en eller anden grund er Adam Green gået i Quentin Tarantino-humør i sit manuskript, så første del af filmen består af virkelig meget snak. At Tony Todd samtidig virker lidt død i sværen, trækker ikke op i den samlede bedømmelse.
Den sidste halve time er forholdsvis sjov med masser af opfindsomme mord. Blodet sprøjter i litervis og folk bliver skåret i stumper og stykker. Et af drabene er virkelig storslået. Lad mig nøjes med at røbe, at sex og død mødes på en måde, du næppe har set før. Men ellers er det en noget tyndbenet affære, der kun glimtvis serverer den grumme underholdning, som splatterfans higer efter.

På den amerikanske region 1-dvd fra Dark Sky Films får man en noget ujævn bag kameraet-dokumentar, der bl.a. afslører, at man i budgettet ikke havde penge til at hyre nogle folk til at skildre arbejdet med filmen. Så det måtte man selv lige sørge for at filme undervejs. Der er ingen tvivl om, at Adam Greens faste hold har haft det vildt sjovt med at lave HATCHET II og den slags er jo at altid smittende at se. Bare trist, at resultatet ikke er helt oppe at ringe.

HATCHET II, USA, 2010. Instruktion: Adam Green. Medvirkende: Danielle Harris, Tony Todd, Kane Hodder, Parry Shen, Tom Holland. Musik: Andy Garfield.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar