søndag den 24. april 2011

Horror fra engelske Arrow Video

Det engelske filmselskab Arrow har sendt gysere ud på markedet i mange år, men siden 2009 er deres udgivelser for alvor blevet interessante. Det er kommet en stribe titler med bunker af nyt ekstramateriale, kommentarlydspor, booklets, nytegnede forsider, vendbare covers og meget andet guf.

Jeg har indtil videre kun en enkelt titel i samlingen - og det er jo for dårligt. Så jeg besluttede mig for lige at få det komplette overblik - og det vil jeg selvfølgelig ikke snyde bloggens læsere for. Her er alle Arrow Videos gysere - listet efter udgivelsesdato:
 • THE HOUSE BY THE CEMETERY (QUELLA VILLA ACCANTO AL CIMITERO, Lucio Fulci, udgivet 29. juni 2009, dvd).
 • MACABRE (MACABRO, Lamerto Bava, udgivet 29. juni 2009, dvd).
 • SLEEPLESS (NON HO SONNO, Dario Argento, udgivet 29. juni 2009, dvd).
 • SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT (Charles E. Sellier Jr., udgivet 23. november 2009, dvd).
 • BLOOD FEAST 2: ALL U CAN EAT (Herschell Gordon Lewis, udgivet 11. januar 2010, dvd).
 • STREET TRASH (J. Michael Muro, udgivet 11. januar 2011, dvd).
 • DAWN OF THE DEAD (George A. Romero, udgivet på Blu-ray 1. marts 2010, udgivet på dvd 20. september 2010).
 • THE CARD PLAYER (IL CARTAIO, Dario Argento, udgivet 22. marts 2010, dvd).
 • THE STENDHAL SYNDROME (LA SINDROME DI STENDHAL, Dario Argento, udgivet 22. marts 2010, dvd).
 • TERROR AT THE OPERA (OPERA, Dario Argento, udgivet 22. marts 2010, dvd).
 • DAY OF THE DEAD (George A. Romero, udgivet på Blu-ray 5. april 2010, udgivet på dvd 20. september 2010).
 • TWO EVIL EYES (DUE OCCHI DIABOLICI, George A. Romero, Dario Argento, udgivet 10. maj 2010, dvd).
 • CITY OF THE LIVING DEAD (PAURA NELLA CITTÀ DEI MORTI VIVENTI, Lucio Fulci, udgivet 24. maj 2010, dvd, Blu-ray).
 • MARTIN (George A. Romero, udgivet 28. juni 2010, dvd).
 • INFERNO (Dario Argento, udgivet 13. september 2010, dvd, Blu-ray).
 • A BAY OF BLOOD (REAZIONE A CATENA, Mario Bava, udgivet 6. december 2010, dvd, Blu-ray).
 • DEEP RED (PROFONDO ROSSO, Dario Argento, udgivet 3. januar 2011, dvd, Blu-ray).
 • VAMP (Richard Wenk, udgivet 21. februar 2011, dvd, Blu-ray).
 • THE BEYOND (E TU VIVRAI NEL TERRORE - L'ALDILÀ, Lucio Fulci, udgivet 28. februar 2011, dvd, Blu-ray).
 • PHENOMENA (Dario Argento, udgivet 7. marts, dvd, Blu-ray).
 • ISLAND OF DEATH (TA PAIDIA TOU DIAVOLOU, Nico Mastorakis, udgivet 21. marts, dvd).
 • FANTASTIC FACTORY PRESENTS... (Boxsæt med BEYOND RE-ANIMATOR, FAUST: LOVE OF THE DAMNED, ROMASANTA: THE WEREWOLF HUNT og ARACHNID, der alle udkommer hver for sig i løbet af året, udgivet 18. april).
 • BEYOND RE-ANIMATOR (Brian Yuzna, udgivet 25. april, dvd).
 • THE BIRD WITH THE CRYSTAL PLUMAGE (L'UCCELLO DALLE PIUME DI CRISTALLO, Dario Argento, udkommer 2. maj, Blu-ray).
 • DARIO ARGENTO: THE NEO GIALLO COLLECTION (Boxsæt med SLEEPLESS, TERROR AT THE OPERA, THE STENDHAL SYNDROME og THE CARD PLAYER. Man kan også købe den tomme box, hvis man har filmene i forvejen. Udkommer 2. maj, dvd).
 • FAUST: LOVE OF THE DAMNED (Brian Yuzna, udkommer 9. maj, dvd).
 • ROMASANTA: THE WEREWOLF HUNT (ROMASANTA, Paco Plaza, udkommer 16. maj, dvd).
 • ARACHNID (Jack Sholder, udkommer 6. juni, dvd).
 • TENEBRAE (Dario Argento, udkommer 13. juni, dvd, Blu-ray).
I Arrow Videos udvalg finder man også film i andre genrer, så som CALIGULA, BATTLE ROYALE og BARE BEHIND BARS, men det er især horror, der satses på. Og skal vi så ikke lige runde af med et kig på nogle af de fantastiske forsider:

14 kommentarer:

 1. Herligt!! Tak for listen. Jeg forsøgte selv at få et overblik over deres ting fornyligt, men et kig på deres hjemmeside og de mange gamle titler (hvoraf nogle er klippede) og jeg gav op igen. LOL. Er der nogen af de ovennævnte, man bør holde sig fra (censurklip, osv.)??

  SvarSlet
 2. Som sagt har jeg kun en enkelt titel indtil videre, men generelt er det min opfattelse, at Arrow stræber efter høj kvalitet og uklippede udgaver. Men der kan selvfølgelig være undtagelser. Hvis der er nogen, der har info, så kom endelig med det.

  Ellers kan man måske finde mere på det officielle Arrow Video-forum.

  SvarSlet
 3. Selv har jeg MARTIN, SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT, HOUSE BY THE CEMETERY, INFERNO og CITY OF THE LIVING DEAD i disse lækre Arrow udgivelser. Så vidt jeg ved og kan huske så er ingen af dem klippede. Mener at Arrow gør hvad de kan for kun at udgive deres film uncut. Men det skal siges at man oftest får ekstra materiale en masse (ofte også helt nyproduceret af Arrow selv), fire forskellige covers, booklet, postkort, poster og pap-sleeve. Sidstnævnte dog ikke på de første udgivelser. Og så er billedkvaliteten i top! Så alt i alt er det på alle måder værd at kaste penge efter Arrows udgivelser - de er super fede og så der de flotte ud på hylden ved siden af hinanden da de har ens ryg-design.

  SvarSlet
 4. Argh! Arrows anseelse er netop droppet til det laveste lavpunkt, jeg har netop checket deres hjemmeside, og hvad bliver man mødt med? "Who killed Nana Birk Larsen"!!! De vil udgive "Forbrydelsen", arggh. Haha.

  SvarSlet
 5. Arrow udgiver mange forskellige ting i alle genrer. Man kan også finde gys andre steder i deres katalog. De udgiver f.eks. LES DIABOLIQUES på dvd og Blu-ray i deres Academy-serie.

  SvarSlet
 6. Jeg har kun street trash og den udgave er fantastisk. En af de fedeste dvd'er jeg har. "prepare for at molten hobo holocaust" - bedste slogan udenpå et filmcover nogensinde (og så måske "Ghoulies - they'll get you in the end").

  SvarSlet
 7. Profondo Rosso elsker jeg virkelig. Coveret her er pisse fedt.

  SvarSlet
 8. Har netop modtaget THE HOUSE BY THE CEMETERY. De nye covers er bare vildt flotte og retro-stemningsfulde - men jeg er nu glad for, at den originale forside også er med. Det er jo sådan, man husker filmen.

  SvarSlet
 9. Jens Erik Thomsenlørdag, 14 maj, 2011

  Jeg vil så være den ene stemmer, der skiller sig ud i koret af lovsang, og advare mod Arrows udgivelser - eller i det mindste gøre opmærksom på, at man bør læse anmeldelser og sammenligninger, før man bestiller deres Blu-rays hjem.

  Arrow har en kedelig tendens til at skrue højt op for DNR (Digital Noise Reduction), når de arbejder med deres transfers. De gør det for at mindske synligheden af filmkorn i det originale materiale, men desværre fører overforbrug af DNR ofte til tab af detaljer og i værste flad til, at personer kommer til at ligne voksfigurer, fordi porrerne i deres hud forsvinder.

  Der er adskillige eksempler på det - især i forbindelse med deres udgivelser af Dario Argentos film, og jeg kan varmt anbefale at tjekke sammenligningerne med andre udgivelser på dvdbeaver.com. Som regel falder sammenligningerne ud til Blue Undergrounds fordel. BU har en mere "hands off"-agtig tilgang til restaurering.

  Det seneste eksempel er Arrows splinternye udgave af Argentos THE BIRD WITH THE CRYSTAL PLUMAGE.

  Man kan finde dvdbeavers sammenligning her: http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews44/bird_with_the_crystal_plumage_blu-ray.htm

  Hvis man kigger efter i detaljerne, fx i smilerynkerne i ansigterne, så kan man se, at Arrow igen har været igang med DNR'en - selvom dette dog langt fra er et af de slemme tilfælde. Hvad værre er, at de har ladet filmens fotograf, Vittorio Storaro, få indflydelse på udgivelsen. Normalt ville involveringen af teknisk personale fra produktionen kun være en bonus, men lige Storaro er et undtagelsestilfælde. Han har de sidste mange år ført kampagne for, at film-, tv- og videoselskaber bør gå over til et format, der hedder 2,0:1, og han har benyttet enhver lejlighed til historisk revisionisme ved at ændre i formaterne i de udgivelser af hans egne, gamle film, som han har været involveret i. Det gjaldt bl.a. visse gamle dvd-udgaver af APOCALYPSE NOW - og nu gælder det også Arrows udgave af THE BIRD WITH THE CRYSTAL PLUMAGE.

  I det nye tilfælde betyder det, at billedet er beskåret ensartet i venstre side forhold til originalen, og at billedkompositionerne derved ryger i fløjten. Det fører til nogle lidt spøjse resultater, som man kan se ud af de screenshots, som dvdbeaver har postet, hvor bl.a. "sigtekornene" på et kamera pludseligt mangler i den ene side.

  Der er altså god grund til at være varsom med Arrow. Nogle af deres udgivelser har de klaret fint, mens andre, fx deres versioner af INFERNO, DEEP RED og TBWTCI bør undgåes.

  SvarSlet
 10. Mange tak for din detaljerede kritik - det er meget godt lige at få et andet perspektiv på.

  SvarSlet
 11. Jer har, MIDNIGHT(dvd), samt DEEP RED, THE BEYOND, og THE FUNHOUSE på blu-ray. Er ret godt tilfreds med udgivelserne. Hvad angår THE BEYOND, så er prologen i sort/hvid, i Arrow udgivelsen. Et stort plus ved Arrow udgivelserne, er de flotte forsider( og meget andet...), der til tider minder mig om de gamle videocovers fra 80erne.

  SvarSlet
 12. Man kan få sin THE BEYOND Blu-ray med sort/hvid intro ombyttet til en med den rigtige "sepiatone" intro, hvis man skriver til dem... eller det har man i hvert fald kunnet!!

  SvarSlet
 13. Ok! Det var jeg ikke klar over at man kunne. Det er ret lang tid siden at jeg købte den.

  SvarSlet
 14. Du kan prøve fremgangsmåden beskrevet på deres officielle forum:
  http://www.cult-labs.com/forums/beyond/7233-beyond-returns-procedure.html

  Men lidt sjovt, at Arrow ikke valgte at inkludere muligheden for at se filmen med prologen i farver (som på den tyske version)!

  SvarSlet