onsdag den 10. august 2011

QUARANTINE 2: TERMINAL kommer flyvende fra start, men lander med et brag

De to stewardesser Jenny og Paula satser på, at de får en rolig tur fra Los Angeles til Nashville, da deres fly langt fra er booket helt op. Men undervejs bliver en af passagererne syg og det varer ikke længe, før han begynder at opføre sig voldeligt. Efter et slagsmål foran cockpittet får stewardesserne og de mest modige af passagererne pacificeret galningen.

Imens bliver flyet beordret ned til den nærmeste lufthavn. Da de lander, nægter kontroltårnet at lade dem komme ind til en gate. Kaptajnen styrer resolut mod den nærmeste, men en hær af politifolk og soldater gør alt for at holde dem tilbage: Flyet og den terminal, det holder ved, er nu i karantæne.
Så er der dømt virus-gyser igen. Hvor amerikanerne med QUARANTINE nærmest lavede en fotokopi af den spanske [REC], går de helt nye veje med QUARANTINE 2: TERMINAL. Der er altså ingen referencer til [REC] 2 - det er en helt ny historie, der forsøger at udvide det univers, historien foregår i.

Og det starter sådan set godt nok i den amerikanske 2'er. Det nedslidte indenrigsfly er en tilpas klaustrofobisk location og selv om passagererne er fundet på en tjekliste à la Typer Der Kan Være Kanonføde I En Billig Gyser, så fungerer filmen fint i den første halve times tid. Stemningen er intens og der bygges langsomt op til, at det uhyggelige virus kan manifestere sig og gøre de medvirkende til vanvittige og blodtørstige tosser.
Men da flyet kommer ned på jorden og besætningen og passagererne spærres inde i den store, øde terminal, så minder det alt for meget om noget, vi har set før. Nok er der mange dunkle kroge blandt transportbåndene til kufferter, men det bliver bare ikke så nervepirrende som i lejlighedskomplekset fra den første film. Der går lidt zombiegyser-tomgang i den, og det bliver ikke bedre af, at manuskriptforfatteren og instruktøren John Pogue ikke har tænkt på at runde sin historie af med et brag. Vi spises af med en forvirret fuser det sidste kvarters tid.
Samlet set er QUARANTINE 2: TERMINAL dog hæderlig underholdning og der skal gives stjerner i bogen for at turde eksperimentere med historien. Og selv om man kan se, at billederne har et digital video-agtigt præg, så er det denne gang ikke de medvirkende, der selv leveret optagelserne. På den måde bryder man med [REC]-traditionen, men instruktøren kommer undervejs til at bruge lidt for mange af de gode, gamle tricks. Godt forsøgt, men bare ikke helt godt...

Filmen havde premiere i ganske få amerikanske biografer, men er tydeligvis lavet til dvd-markedet. Jeg så QUARANTINE 2: TERMINAL på den danske dvd fra Sony Pictures. Der er intet ekstramateriale på skiven.

QUARANTINE 2: TERMINAL, USA, 2011. Instruktion: John Pogue. Medvirkende: Mercedes Masöhn, Josh Cooke, Mattie Liptak, Ignacio Serricchio, Noree Victoria.

8 kommentarer:

 1. Jeg synes du er lidt for flink ved den! Enig i at de første 20-30 minutter er ok og ideen med flyet og specielt det at den ene passager "følger med i Quarantine 1" LIVE via nyhederne på sin PC var fed! Men den ødelægges så voldsomt af et dårligt manuskript og middelmådige skuespilpræstationer at jeg virkelig skulle kæmpe for ikke at spole i den sidste time. HVor 1'eren var klart Bio materiale, synes jeg ikke engang 2'eren holder til DVD - det er mere en straight to TV-produktion... Ærgerligt! Ideen var god, men patienten døde...

  SvarSlet
 2. Lidt flink, men ikke rigtig flink...

  SvarSlet
 3. Tak for anmeldelsen. Jeg så den i går og må give Thomas K fuldstændig ret, det var en søvndyssende og pinlig oplevelse.

  SvarSlet
 4. Vil også sige at du er for flink ved den film og iøvrigt mange andre film bla. Fritt Vilt 3 fortjener heller ikke det store da den også er ret så dårlig

  SvarSlet
 5. Nu er det at anmelde film ikke en eksakt videnskab, hvor facit ligesom er givet ud fra hvad de fleste synes. Jeg kommer med min holdning og så kan vi tage debatten derfra.

  SvarSlet
 6. Helt enig. Smag og behag er jo heldigvis forskellig.

  SvarSlet
 7. Yep smag og behag er nemmerlig så forskellig! Og for det meste er jeg 98% enig - (også med Fritt Vilt 3) Så det var ikke ment som en debat om anmeldelser "it's all in the eye of the beholder" :-)
  http://www.imdb.com/title/tt0734568/

  SvarSlet
 8. @Thomas K: Det er nemlig sådan, det er... og tak for linket til omtalen af en suveræn THE TWILIGHT ZINE-episode.

  SvarSlet