onsdag den 31. august 2011

Til kamp mod rædslerne i bunkeren

Michael Kamp har endnu en horror-bog på vej, nemlig BUNKER 137. Den udkommer her i løbet af efteråret. Omslaget af breth design og Mette B. Klausen er nu blevet afsløret på forlaget Tellerups hjemmeside, hvor man også kan læse starten på bogen.

BUNKER 137 handler om: "Det er krigens sidste dage. De allierede rykker frem mod Berlin på trods af desperat modstand og gør klar til det afgørende fremstød. En lille gruppe tyske soldater må søge tilflugt i en forladt bunker, men mørket gemmer på hemmeligheder med langt værre rædsler end krigens. Tiden er knap og vanviddet er over dem!".

7 kommentarer:

 1. Hmm.. det lyder jo nærmest som sceneriet til den engelske horrorfilm "The Bunker", hvor også en deling tyske soldater kommer i problemer i en bunker..

  SvarSlet
 2. Enig med Mallrat. Også "Deathwatch" (2002) minder rigtig meget om "The Bunker" (2001), og før de to var der tilsvarende rædsler i "The Keep" (1983).

  SvarSlet
 3. Og det minder også til en vis grad om plottet i Outpost (2008), og den koreanske R-Point (2004).

  SvarSlet
 4. Eh - men er det ikke det krigshorror går ud på? Fortællingen om en gruppe soldaters møde med det overnaturlige?

  SvarSlet
 5. @Daniel: Krigshorror kan også være fx en enkelt soldats uhyggelige nærdødsoplevelse ("An Occurrence at Owl Creek Bridge", 1890); civilisters møde med zombiesoldater ("Le lac des morts vivants", 1981), en gal krigsveteran/seriemorder ("Forced Entry", 1973) og så fremdeles. F. Paul Wilsons vampyrroman "The Keep" (1981, filmatiseret 1983) synes at være skabelonen for en særlig krigshorror-subgenre, hvor en lille deling soldater forskanser sig på et klaustrofobisk sted (bjergpas, skyttegrav, bunker), der rummer okkulte rædsler, men måske findes der tidligere eksempler på dette plot.

  SvarSlet
 6. @Nicolas: Du har tydeligvis set flere af dem end mig :)
  Jeg misforstod nok kommentaren - det lød som kritik af et scenarie. Jeg er ret vild med Deathwatch og fandt Outpost og R-point ok. The Bunker har jeg ikke set, men efter at have læst om den på wiki, står den på listen.

  SvarSlet
 7. At Nicolas har set et par horrorfilm i tidens løb, kan der vist ikke være tvivl om. :D

  SvarSlet