torsdag den 22. september 2011

Den nye FRIGHT NIGHT er ikke sjov. Til gengæld er den heller ikke uhyggelig

Teenageren Charley Brewster bor sammen med sin ejendomsmægler-mor i en forstad til Las Vegas. De har lige fået en ny nabo, Jerry, som Charleys gamle nørd-ven Ed påstår er en vampyr, der er skyld i de mange forsvindinger i området. Men Charley vil ikke være en nørd længere - nu har han også lige fået en lækker kæreste, Amy - så han afviser Ed. Men Jerry er en blodsuger og snart er Brewster-familien i livsfare.

FRIGHT NIGHT er en genindspilning af Tom Hollands komediegyser af samme navn fra 1985. Originalen er elsket af mange fans, men det er slet ikke dem, som Craig Gillespies nyfortolkning henvender sig til. Præcis hvilken målgruppe, man havde forestillet sig, er dog uklart, for FRIGHT NIGHT anno 2011 er godt nok en film, der flagrer ud i alle retninger. Og resultatet er noget bras.
I forhold til originalen er der byttet lidt om på rollerne i historien. Charley Brewster er nu en af de cool fyre på gymnasiet, fordi han har fornægtet sin nørd-fortid. Derfor går der lang tid, før han for alvor kaster sig ind i kampen mod vampyren - selv om ingen tror på ham. Og her kommer han til at virke skinger og usympatisk i stedet for at være en person, vi kan holde med.

I det hele taget halter personinstruktionen en del i denne film, hvor især tryllekunstneren/vampyrjægeren Peter Vincent fremstår som en klynkende tosse. Kun Colin Farrell brænder igennem som vampyren, men han får desværre ikke lov til for alvor at være farlig.
Den nye FRIGHT NIGHT har ikke glemt, at historien er en komedie, men vi er ikke ude i lårklaskende humor. TWILIGHT bliver drillet lidt, og vi oplever en ganske kreativ brug af et Til Salg-skilt. At filmen så heller ikke er det mindste uhyggelig, giver bare indtryk af, at den hverken vil noget eller kan noget.

3-D-effekten i FRIGHT NIGHT bliver mest brugt som en gimmick og Craig Gillespie kan slet ikke skabe billeder, der inviterer til at blive set med den ekstra dybde. Det bliver bare grimt og irriterende i stedet for at hæve filmens niveau.
FRIGHT NIGHT har været noget af et flop i biograferne verden over, og det kan ikke undre. En halvsløj historie peppet op med lidt 3-D er ikke noget, der lokker folk til lægge de ekstra penge på disken for at se filmen med plastic-briller på. Jeg måtte slippe 105,- kroner for en helt almindelig eftermiddagsforestilling. Det lugter virkelig af pengemaskine. Så det er med garanti, at jeg ikke kommer til at bruge penge på den nye FRIGHT NIGHT igen, før den står på dvd-butikkernes tilbudshylder til 25,- kroner.

FRIGHT NIGHT, USA-Indien, 2011. Instruktion: Craig Gillespie. Medvirkende: Anton Yelchin, Colin Farrell, David Tennant, Imogen Poots, Christopher Mintz-Plasse. Musik: Ramin Djawadi.

6 kommentarer:

 1. Jeg må erkende, at jeg er dybt uenig. Den er ikke uhyggelig nej, den er ikke lårklaskende sjov nej, men jeg synes faktisk den fungerer ganske fint som en morsom gyser komedie, den er ikke overspillet som i originaludgaven, og jeg synes at Colin gør en rigtig god figur som Jerry.
  Men det er jo heldigvis smag og behag, skulle du have lyst, kan du læse min anmeldelse af filmen her.. http://www.film-nyt.dk/anmeldelser/film/5673-fright-night-ikke-sa-skraemmende

  SvarSlet
 2. Mange tak for linket. Ja, man kan heldigvis ikke diskutere smag og det er super at høre andre synspunkter.

  SvarSlet
 3. Det siger altså noget om fan-kulturen, når du kan sable en film ned - men alligevel vil købe den på tilbud :-D

  SvarSlet
 4. Hende pigen ser nu ret skræmmende ud, selvom selveste filmen måske ikke nok ikke er det, men det er vel som smag og behag(jeg er en kylling):)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er man en kylling, får man bare endnu mere ud af at se gyserfilm ;-)

   Slet