mandag den 7. november 2011

THE HIKE er helt ude i skoven

Fem veninder - Kate, Torri, Charlie, Leanne og Ellie - tager på vandretur i skoven. Kate har lige forladt hæren efter, at hun har set sin kæreste blive dræbt i kamp. Hun er reelt den eneste, der har evnerne til at klare sig i den vilde natur, men de fire andre forsøger at få det bedste ud af det - også selv om de har lange negle og der ingen mobildækning er. Undervejs møder de tre friske gutter, der er ude for at klatre, og en østeuropæisk mand, der er sammen med to frygtsomme kvinder. At det så heller ikke er ufarligt ude i skoven bliver klart, da de fem piger begynder at forsvinde en efter en.
THE HIKE er en typisk omgang survival horror, der starter virkelig lovende. I nogle hektiske scener ser vi unge mennesker, der flygter gennem skoven - forfulgt af en ukendt trussel. Efter den dynamiske indledning er vi så klar til at lære de fem piger at kende. Men desværre taber filmen allerede her pusten. Pigerne virker for alvor ikke som hjerteveninder og er i høj grad af typen, der i farefulde situationer gør tåbelige ting. Da den første af dem bliver væk, vælger de fire andre - under deres eftersøgning - at gå ud og bade med to nøgne fyre i en sø.
Værre er det, at den trussel, der hærger skovene, måske nok er ubehagelig og skræmmende (mange kvinder vil nok føle væmmelse ved enkelte af scenerne), men den er også sjusket og uorganiseret. Uhyggeligt bliver det derfor aldrig og filmen fungerer kun i glimt - ikke som en helhed. Og slutningen er noget rod.
Skuespillerne gør, hvad de kan, selv om de ikke alle brænder igennem - og selv om de i flere scener lades helt i stikken af instruktøren. En del af dialogen er tydeligvis optaget senere i et studie og det giver et meget lukket lydbillede, selv om filmen foregår udendørs. Skovene er til gengæld fanget i eminente billeder af fotografen James Friend, der har brugt det revolutionerende digitale RED-kamera under optagelserne, der bl.a. har fundet sted i Wales. Musikken af Simon Richardson er også et plus. Men alt i alt er THE HIKE en udflugt, du ikke behøver at tage med på.

Jeg så THE HIKE på den engelske dvd fra Lionsgate. Der er en knap ti minutters "bag kameraet"-dokumentar med på skiven.

THE HIKE, England, 2011. Instruktion: Rupert Bryan. Medvirkende: Zara Phythian, Barbara Nedeljakova, Lisa-Marie Long, Jemma Bolt, Ben Loyd-Holmes. Musik: Simon Richardson.

2 kommentarer:

  1. Lyder ikke særlig imponerende, og var dette ikke en film, der udkommer i Danmark næste år?? det er jo fint at der udkommer en del horror, men man skal måske være lidt mere kritisk og gå efter kvalitet fremfor kvantitet...?

    SvarSlet
  2. Den udkommer fra Another World Entertainment til januar.

    SvarSlet