onsdag den 30. november 2011

Når dæmoner ødelægger familieidyllen

Den 15-årige Emma har sit at slås med. Hendes forældre er overbeskyttende og meget ambitiøse på hendes vegne. Lillebroderen er OK, men brødre er jo brødre. Og vennerne er lidt rå og kaotiske, hvilket slet ikke er nemt, når ens forældre er så pylrede. Åh ja... for nylig er hun måske også lige blevet besat af en dæmon, men så er det jo meget handy, at hendes onkel er katolsk præst.
LA POSESIÓN DE EMMA EVANS er en spansk eksorcisme-gyser, der er instrueret af Manuel Carballo. Internationalt er den kendt som EXORCISMUS. Lige da den første scene glider over skærmen og man hører det engelske lydspor, får man den tanke, at den er dubbet, men det er helt forkert. Filmen er nemlig lavet med engelsktalende skuespillere og handlingen foregår i England, selv om det er tydeligt, at optagelserne er lavet under sydlige himmelstrøg.
Dvd-omslaget proklamerer, at filmen er lavet af producenterne af [REC], men man skal bestemt ikke regne med en genre-oplevelse med det samme tempo og det samme nådesløse chok-bombardement. LA POSESIÓN DE EMMA EVANS er et familiedrama, der også handler om dæmonbesættelse og eksorcisme.

Det gør filmen til en lidt underlig størrelse, og det er mere op til skuespillerne end til special effects-folkene at skabe den nødvendige stemning. Her kommer en del af de medvirkende til kort, fordi de ikke for alvor brænder igennem. Sophie Vavasseur og Stephen Billington gør det dog godt som den besatte teenager og den plagede præst. Og så er Doug (HELLRAISER) Bradley i øvrigt med i en lille rolle.
Undervejs får vi en del chokscener af vekslende kvalitet. Det virker lidt som om, at instruktøren Manuel Carballo ikke helt forstår det sprog, der får en gyser til at fungere. Hver gang man fornemmer, at nu kommer filmen for alvor i gang, så får vi lige en scene eller to, der dræber tempoet. Derfor er det en noget frustrerende oplevelse at se LA POSESIÓN DE EMMA EVANS. Helt håbløs er den ikke, men den burde have været meget bedre - og det er under alle omstændigheder godt at se, at Spanien så målrettet laver skrækfilm i disse år.

LA POSESIÓN DE EMMA EVANS/EXORCISMUS er venligst stillet til rådighed af Cinematic Vision.

LA POSESIÓN DE EMMA EVANS, Spanien, 2010. Instruktion: Manuel Carballo. Medvirkende: Sophie Vavasseur, Stephen Billington, Richard Felix, Jo-Anne Stockham, Doug Bradley. Musik: Zacarías M. de la Riva.

3 kommentarer:

  1. Uha, det er godt nok nogle dødssejlere du kæmper dig igennem for tiden :D

    SvarSlet
  2. Jeg synes også at denne var ret skuffende efter [Rec]-serien, men hey... det var da et forsøg værd..gode gamle Doug Bradley er godtnok ikke meget med, det var lidt af en skam...

    SvarSlet
  3. Dødssejlere... tja, det kan man godt sige. Men jeg har hård hud på øjnene.

    SvarSlet