lørdag den 7. januar 2012

WRONG TURN 4 kører i afgrunden

På Glenville-sanatoriet i West Virginia tager man sig i 70'erne af de mest indavlede hillbillies. Blandt patienterne er tre voldelige og kannibalistiske brødre, Three-Finger, Saw-Tooth og One-Eye. De har ikke noget sprog, men er intelligente nok til at slippe ud af deres celle og forvandle hele institutionen til et blodigt kaos. Så hopper vi ca. 20 år frem i tiden. En halv snes unge skal ud i en skihytte, men de farer vild i snestormen. Men heldigvis finder de en stor, skummel bygning at søge ly i. Den har ganske vist engang været et sanatorium, men det er da bedre at være indendørs end at fryse ihjel ude i stormen...
Ulækker, klam og splattet - det er den, men uhygge får vi intet af
Efter tre WRONG TURN-film er det nu blevet tid til en prequel, så seriens mange fans kan få forhistorien om de groteske kannibaler. Og der skulle åbenbart ske noget nyt, for manuskriptforfatteren og instruktøren Declan O'Brien har flyttet handlingen væk fra de store skove og ind i et nedlagt galehus. Hm, det har vi jo heller ikke set før eller hvad?

Men nu er det på ingen måde kunstneriske ambitioner, der præger den tredje direkte-til-dvd-fortsættelse til den oprindelige WRONG TURN fra 2003. Det skal bare være billigt og blodigt, og det er måske også derfor, at Declan O'Brien - manden bag den elendige WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD - endnu en gang står bag kameraet.
Og det klarer han rigtig skidt. Filmen fejler som prequel, fordi vi nærmest intet nyt får at vide om kannibal-brødrene, men det er måske vanskeligt at diske op med en interessant baggrundshistorie om nogle tosser, der bare grynter og brøler, mens de slår folk ihjel. Værre er det så, at WRONG TURN 4: BLOODY BEGINNINGS fejler som gyser, fordi den ikke er i nærheden af at være skræmmende. Ulækker, klam og splattet - det er den, men uhygge får vi intet af.
Declan O'Brien har ingen fornemmelse for at skabe rytme eller i stemning i filmen - og personinstruktion er absolut ikke hans stærke side. Alt er lavet så trist, mekanisk og trivielt, at man bare sidder og venter på, at rulleteksterne skal køre over skærmen. At de unge så er noget af det dummeste og mest irriterende, der længe er set i en skrækfilm, hjælper heller ikke på det.

I en særlig fladpandet scene står fem af dem på et kontor, hvorfra de kan høre en af deres kammerater blive lavet til fondue nede i køkkenet. Efter lidt mundhuggeri om hvorvidt de skal komme deres skrigende ven til undsætning, foreslår en af tøserne, at de skal stemme om det! Hvem har brug for fjender, når ens bedste venner lige skal igennem en håndsoprækning, før de kan nosse sig sammen til at redde dig fra at blive ædt levende?
Så hold dig langt væk fra dette makværk, med mindre du altså mener, at WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD blev snydt for en eller flere Oscars. Jeg så WRONG TURN 4: BLOODY BEGINNINGS på den amerikanske dvd fra 20th Century Fox. Der er nogle små making of-programmer, der understreger, at dette i høj grad er en lavbudget-produktion (indspillet på 19 dage for et ukendt, men lavt, beløb). Alle er dog gået til opgaven med enorm energi, men de er blevet ladt i stikken af en af genrens komplet talentløse instruktører. Af samme årsag magtede jeg heller ikke at kæmpe mig igennem de 18 minutters slettede scener, der er med på dvd'en.

WRONG TURN 4: BLOODY BEGINNINGS, USA-Tyskland, 2011. Instruktion: Declan O'Brien. Medvirkende: Sean Skene, Dan Skene, Scott Johnson, Jennifer Pudavick, Tenika Davis. Musik: Claude Foisy.

3 kommentarer:

  1. Filmen udkommer i øvrigt på leje-dvd her i landet den 21. februar. Dagen efter udkommer den som salgs-dvd i Sverige (med danske undertekster).

    SvarSlet
  2. Nu har jeg også set de 3 første kapitler i denne serie, og jeg er enig. Kvaliteten er stødt dalende, men jeg vil også give nummer 4 en chance, selvom jeg dog ikke har de største forventninger...?

    SvarSlet
  3. Hold jer endelig langt væk fra denne her film! Den er fornærmende ringe...

    SvarSlet