onsdag den 13. juni 2012

En tur i fanzine-tidsmaskinen

Jeg har med stor fornøjelse læst nr. 1 af SICK IN THE HEAD! - det nye danske horror-fanzine fra Peter Ryberg Larsen. Det er herligt at se et fanzine igen i disse tider, hvor det er blevet så nemt at lave hjemmesider og blogs. Men Peter går imod strømmen og har udgivet et rigtigt blad - og det endda i et yderst skummelt og flot layout. Måske bliver det lige meget nok med de kulsorte sider og den hvide tekst, men det passer jo godt til emnet. Jeg nød især at læse Peters Top 10-liste, artiklen om hardboxes og interviewet med supersamleren Miz Pol, mens jeg skøjtede lidt hurtigt hen over anmeldelserne. Men samlet set er SICK IN THE HEAD! en fantastisk tur i tidsmaskinen - tilbage til de "gode gamle dage",  hvor der blev udgivet mange fanzines i Danmark.

I sin tid lavede jeg selv bl.a. EVIL MAIL og PHENOMENA, men der har været mange andre spændende titler. Jeg kan i flæng nævne NOSFERATU, TWO-ZONE, ARCANA, INFERNO, BLOODY DARLINGS, DARKLANDS, SOMETHING WEIRD, MONDO FRANKO, ABSURD, STAY SICK og OBSKURIØST. De fleste kom i meget små oplag og er næsten umulige at opdrive i dag. Jeg har stadig et par håndfulde liggende af nogle af dem, men dog ikke så mange som før. Men som sagt er det herligt, at Peter Ryberg Larsen med sit SICK IN THE HEAD har sat gang i de nostalgiske tanker.

3 kommentarer:

 1. Vildt fedt at nogen gider laver et old school fanzine i disse digitale tider! Og et rigtigt fedt blad i øvrigt!
  Lidt sjovt at så mange af de danske fanzines havde titler efter Dario Argento film: Inferno, Phenomena, og Trauma (der ganske vidst var på engelsk). Var de glade for Argentos film, eller var det fordi Chas. Baluns blad Deep Red havde dannet skole?

  SvarSlet
 2. Blandt de europæiske fans, der havde opdaget, at der fandtes horrorfilm uden for USA, gik Argento for at være "kongen af horror". Man skal huske på, at det var FØR, han begyndte sin lange nedtur (som åbenbart nåede nye *lavder* med den nye DRACULA-film). Mit eget blad hed noget med "Sick" og jeg er da beæret over, at Peter nu tar dén tradition op. Haha.

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke huske hvor mange Dario Argento-film, jeg havde set, dengang jeg startede PHENOMENA. Men den havde jeg i hvert fald ikke set, men det lød som en cool titel og det passede meget godt til bladets indhold.

  SvarSlet