onsdag den 28. november 2012

Skæg og ballade med spanske varulve

Den alt andet end succesfulde forfatter Tomás Mariño bliver inviteret tilbage til sin barndomsby Arga, hvor han ikke har været i 15 år. Indbyggerne ønsker at fejre ham. Tomás vil bruge tiden på landet til at få skrevet en ny roman og bare slappe af sammen med sin hund Vito. Han møder sin bedste ven fra dengang, Calisto, og spekulerer ikke så meget over, hvorfor byen vil hædre ham. Men det finder han ud af, da en ældgammel hemmelighed afsløres: Han skal ofres til en varulv, så forbandelsen over byens indbyggere kan blive hævet.

Den spanske LOBOS DE ARGA er en horror-komedie og det er en vanskelig genre at bevæge sig ind i. Instruktøren og manuskriptforfatteren Juan Martínez Moreno klarer dog opgaven ganske hæderligt - uden at filmen kan siges at være lårklaskende morsom. Der er lidt for mange scener med folk, der skændes, og den form for Linie 3-komik siger mig ikke det store. Men der er mange sjove scener undervejs - især med hunden Vito - og efter den lidt sløje start holder filmen et højt tempo med masser af energi.

Det vrimler med varulve i LOBOS DE ARGA, og de er lavet med respekt for genren. Designet er cool og mange af effekterne er udført på den gode gammeldags facon, og det giver en fin stemning i filmen. Rigtig uhyggeligt og splattet bliver det aldrig, men det gør ikke så meget, for det handler mere om grin end gru i LOBOS DE ARGA. Og selv om skuespillerne gør det godt (det er nogle fantastiske typer, vi ser i den lille landsby, og filmen byder også på en politimand, der er sejere end Dirty Harry), så er det hunden, der løber med hele showet.

LOBOS DE ARGA har været vist på horror-festivaler rundt om i verden under titlen GAME OF WEREWOLVES, mens den sjovt nok hedder ATTACK OF THE WEREWOLVES på den engelske dvd-udgave, jeg har set. Det eneste ekstramateriale er en trailer.

LOBOS DE ARGA, Spanien, 2011. Instruktion: Juan Martínez Moreno. Medvirkende: Gorka Otxoa, Carlos Areces, Secun de la Rosa, Mabel Rivera, Luis Zahera. Musik: Sergio Moure.

1 kommentar: