tirsdag den 20. november 2012

THE HUMAN CENTIPEDE II (FULL SEQUENCE): Ulækker, pervers, bizar og ekstremt klam

Den lettere retarderede Martin Lomax arbejder som vagt i et parkeringshus. Selv om han er i 40'erne, bor han stadig hjemme hos sin mor, der dag ud og dag ind bebrejder ham for, at hendes mand, Martins far, sidder i fængsel - dømt for at have sexmisbrugt Martin som barn. Martins eneste fornøjelse er et stort tusindben, som han opbevarer i et terrarium - og så Tom Six' kontroversielle film THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE), som han genser i det uendelige, mens han tager noter. Martin har nemlig planer om at lave sit eget menneskelige tusindben - og det skal være med 12 personer.

Hvis man synes, at den første THE HUMAN CENTIPEDE-film er vammel, så skal man holde sig langt væk fra THE HUMAN CENTIPEDE II (FULL SEQUENCE). Instruktøren Tom Six har sagt i interview, at sammenlignet med 2'eren, så er den første film som MY LITTLE PONY. Hvor flere af de ulækre detaljer i THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE) blev skildret forholdsvis diskret, så går han helt amok i fortsættelsen. Vi får en kaskade af nærbilleder af menneskekød, blod, lort og det, der er værre. Man skal altså være gjort af et ret sejt stof for at komme igennem denne gyser, der nærmest i hver eneste scene svælger i hvor ulækker, den er - og det her er altså en sort/hvid film!

Så er spørgsmålet selvfølgelig, om det overhovedet er værd at se dette bizarre kvalme-orgie. Tja, bum bum bum... Det er interessant, at filmen foregår i et univers, hvor personerne kan gå ind i en butik og købe THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE) på dvd. Martin er blevet helt besat af den, mens et af hans ofre fortæller de andre stakler, hvad der venter dem, fordi han har gennemskuet Martins planer.

Vi så det samme i BOOK OF SHADOWS: BLAIR WITCH 2, hvor personerne forholder sig til THE BLAIR WITCH PROJECT. Det er lidt syret, men det fungerer nu meget godt, og det gør filmen en smule skræmmende, at Martin selvfølgelig ikke er uddannet kirurg (ligesom dr. Heiter i 1'eren), så han går bare i gang og opererer med hammer, køkkenkniv og hæftepistol. Yikes!

Man fornemmer nok, at THE HUMAN CENTIPEDE II (FULL SEQUENCE) mere er en test af ens kvalmetærskel end egentlig underholdning, og det er næppe en film, man kommer til at se flere gange. Der er dog flere højdepunkter, og det er fantastisk at se Laurence R. Harvey i rollen som Martin Lomax. Her kan man virkelig tale om et menneskeligt monster. Manuskriptet er dog ikke helt logisk skruet sammen og slutningen er mystisk. Er den snyd eller et twist? Vi får næppe svaret, før Tom Six barsler med THE HUMAN CENTIPEDE III (FINAL SEQUENCE) - og den skulle efter sigende blive endnu værre end 2'eren. Så er I advaret!

THE HUMAN CENTIPEDE II (FULL SEQUENCE) er ude på en dobbelt-dvd her i Danmark fra G2 Pictures, der også indeholder 1'eren. Filmen er komplet og ucensureret (i modsætning til de udgaver man kan købe i f.eks. England eller Australien). Der er lidt ekstramateriale med, man ikke bliver meget klogere af.

THE HUMAN CENTIPEDE II (FULL SEQUENCE), USA, 2011. Instruktion: Tom Six. Medvirkende: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie, Vivien Bridson, Bill Hutchens, Dominic Borrelli. Musik: James Edward Barker.

16 kommentarer:

 1. En helt igennem klam bastard af en film... men stadigvæk seværdig, hvor utrolig det end lyder...

  Bemærk... Danmarks tidligere statminister, Stauning, optræder også i en mindre rolle i filmen... okay, måske er det ikke ham, men ligheden er da slående??

  SvarSlet
 2. Haha, jeg har set den to gange nu :D

  SvarSlet
 3. Hmmm... dobbelt-dvd :) Hvor kan man få fingrene i den? Nogen bud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener endnu ikke at have set den i nogen butik, men ellers er det bare med at prøve hos online-butikkerne. Jeg fik mit eksemplar fra CDON.

   Slet
  2. Mon det er denneher du tænker på: http://laserdisken.dk/html/visvare.dna?vare=181766958124566030 , en combo Blu-Ray/DVD steelbox med begge film til 249 kr ?

   Slet
  3. I forhold til 2'eren ville jeg være bekymret i forhold til alle engelske udgaver - de er formentlig klippede. Den nordiske udgave skulle være til at få for en hund på dvd (med begge film komplet). Pt. er den vist udsolgt hos CDON, men så prøv de andre, f.eks. Ginza.

   Slet
  4. Fundet på Ginza.se.... :)

   Glæder mig til lidt hjemligt aftenhygge :)

   Slet
  5. Super! Nu ved jeg så ikke om du skal glæde dig, men det er i hvert fald nogle anderledes film.

   Slet
  6. Jeg skal nok lige give en tilbagemelding... :)

   Men efter snart 30 års horror/slasher/splatter kiggeri, er jeg forhåbentlig rustet til opgaven.

   Slet
  7. Så blev den første film gnasket igennem og jeg må sige, at jeg IKKE blev skuffet!

   Klam?... Ja, men så heller ikke værre.

   Dieter Laser er utrolig godt castet til rollen som Dr. Heiter... Han ser sgu grum ud :)


   Glæder mig til at se efterfølgeren, så snart jeg får huset for mig selv igen (fruen kan ikke klare mosten) :D

   Slet
 4. Det er jo en genial idé til en forsættelse, frem for den sædvanlige idé med at genindspille den første film med større budget og bedre effekter som de fleste andre benytter sig af!!

  SvarSlet
 5. Martin er en af de sygeste bad guys på film nogensinde. Det ER underholdende, hvis man har en tilstrækkeligt syg humor. Og så er filmen simpelthen godt skruet sammen. Det er modigt af Tom Six at lave filmen i s/h og resultatet er fremragende.

  SvarSlet
 6. Den findes også på Netflix (US versionen).

  SvarSlet
 7. Fruen sendt til julefrokost, så det blev tid til at hygge sig med Martin Lomax.....

  Manden er fantastisk og jeg må ærligt indrømme, at 2-eren er klart mere underholdende end den første film!
  At Tom six vælger at lave den i S/H gør den absolut ikke ringere, da den kommer til at fremstå endnu mere effektfuld!

  Tak for kaffe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Cool at du har hygget dig med filmene; også selv om de er for stærk kost for fruen (jeg skal indrømme, at jeg selv har set 2'eren, mens der ikke har været andre familiemedlemmer hjemme).

   Slet
  2. Takker for, at min interesse blev vagt!!! :)

   Slet