Den nye udgave af EVIL DEAD ser ud til at blive en sjaskhamrende makaber og blodig oplevelse, men filmen vil ikke være oppe på fuld styrke, når den rammer biograferne. Instruktøren Fede Alvarez er på sin Twitter-profil blevet spurgt af en fan, der gerne ville høre, hvordan den amerikanske censurmyndighed MPAA havde reageret, da de så filmen.
"Was proud of scoring a NC17 when submitted! But we had to cut stuff out to get an R and get the film into theaters", har Fede Alvarez svaret. Så der er altså blevet redigeret i filmen, så den kunne slippe igennem nåleøjet med en R-rating - men der er nok ikke nogen tvivl om, at en senere dvd- og/eller Blu-ray-udgave vil have det hele med. EVIL DEAD kommer til Danmark den 25. april. Kilde: Dread Central
Jeg har alle dage undret mig over det amerikanske filmcensur system, og det er fuldstændig ubegribeligt, at der ikke er sket en markant ændring i den måde det fungerer.
SvarSletHvorfor har man "NC17" og "Unrated" censuren, når de reelt IKKE kan bruges på "big budget" film fordi hovedparten af de amerikanske biografkæder ikke vil vise film med denne rating?
Hvis de da så bare kunne holde det syge system for dem selv.......men nej...det er jo typisk først når filmene har været igennem den her bizarre censur-maltrakteringsmaskine, at de bliver distribueret ud på verdensmarkedet....hvad med om de gjorde det omvendt.......sendte de ucensurerede versioner ud på verdensmarkedet, som de enkelte lande så SELV kunne bedømme hvordan skulle vises, og så kunne de vise de censurerede versioner i de amerikanske biografer ??
Personligt synes jeg, at det engelske censur-system har været endnu mere ubegribeligt end det amerikanske, men det er en anden snak.
SletI sidste ende handler det vel om penge. De amerikanske biografer vil helst vise film, der kan tiltrække så mange mennesker som muligt - og da børn også må komme ind og se R-ratede film (bare de er sammen med en voksen), så er det bare det, der gælder. Om det så er MPAA, filmselskaberne eller biograferne, der er de største skurke, skal jeg ikke gøre mig klog på.
Man kan jo argumentere, at der ikke er påkrævet filmcensur i USA. MPAA er jo ikke en statscensur som BBFC. Selskaberne må jo gerne udsende film helt uden rating. De fleste biografer vil så bare ikke vise dem.
SvarSletDet er faktisk en interessant pointe!
SletEn MPAA-rating er ikke censur, men en vurdering af en films indhold, en slags anmeldelse. Denne vurdering kan så føre til frivillig selvcensur, som investorernes repræsentant med tilladelse fra instruktøren osv. udfører for at få vurderingen ændret. Instruktører osv. bruger MPAA som syndebuk, fordi de ikke tør skælde ud på de virkelige skurke: De kristne / moralske interesseforeninger, der via boykots etc. presser biograferne til kun at vise ratede film - samt medierne til kun at bringe annoncer for film med en mild rating. Det er dér, censuren foregår, men det hører man bare sjældent om.
SvarSletHvis man har lidt interesse i den amerikanske MPAA-organisation, så vil jeg anbefale dokumentaren "This Film Is Not Yet Rated", der faktisk er ret interessant, selvom den også tangerer det småfjollede til tider (især ideen med at hyre en privatdetektiv), men det er åbenbart en temmelig lyssky bevægelse, hvor en lille håndfuld mennesker sidder med stor magt... - interessant med Nicolas der siger at de kristne foreninger også har noget at sige, fordi der sidder faktisk religiøse repræsentanter i MPAA også...
SvarSletMen ellers big big thumbs up til Evil Dead-remaket - glæder mig til at se NC-17-udgaven på dvd...
Remakes burde forbydes
SvarSletI 9 ud af 10 tilfælde, ja! Denne gang gir jeg det en chance. Halloween var nu ikke så ringe endda...
SletSka bli intressant att se om nyinspelningen håller!
SvarSletAlt tyder på, at den kommer til at holde fint - det ser vildt og anderledes ud; præcis som et godt remake skal være.
Slet