fredag den 18. januar 2013

Velkommen til dødsspillet

Fire unge englændere har vundet en rejse til New York gennem det sociale netværk All2gethr.com. De er meget forskellige, men har selvfølgelig tjekket hinandens profiler ud før rejsen. Undervejs i det private jetfly bliver de deltagere i en konkurrence, hvor det hurtigt afsløres, at arrangøren af turen ved alt om dem - og at de fire unge skal afsløre særdeles private detaljer, hvis de vil være med og måske vinde store præmier. De opdager dog snart, at der er mere på spil og at de måske er i livsfare.

PANIC BUTTON er en engelsk lavbudget-gyser, der kan beskrives som en slags SAW i de højere luftlag. Samtidig er det en film, der handler om de enorme mængder af informationer, vi frivilligt lægger ud om os selv på diverse sociale netværk. Filmen forholder sig ikke nødvendigvis kritisk til dette, men den minder os om, at disse ting ikke bare går væk og at de i sidste ende kan bruges imod os.

Derfor er det en forholdsvis spændende historie, der diskes op med i PANIC BUTTON, og den hjælpes på vej af de fire hovedrolle-indehavere, der virker ganske troværdige, selv om vi ikke får ret meget at vide om dem. Desværre er hele situationen lidt kunstig, og da stort set hele handlingen foregår i flyet, så bliver det vanskeligt i længden at engagere sig i filmen. Den starter pænt nervepirrende, men det bliver kunstigt og akavet hen mod slutningen. Lidt synd, for det er imponerende, hvor meget filmmagerne har fået ud af et budget i omegnen af tre millioner kroner.

Jeg så filmen på den danske dvd, hvor der ikke er noget ekstramateriale på. Er den slags vigtigt for dig, så er der lidt mere at hente på den engelske dvd.

PANIC BUTTON, England,  2011. Instruktion: Chris Crow. Medvirkende: Scarlett Alice Johnson, Jack Gordon, Michael Jibson, Elen Rhys, Joshua Richards. Musik: Mark Rutherford. 

PANIC BUTTON er venligst stillet til rådighed af DVS Entertainment.

2 kommentarer:

  1. Hehe, da jeg så overskriften på dette indlæg troede jeg først det var om filmen fra forrige indlæg, DEATH GAME...

    SvarSlet
    Svar
    1. Næ, men jeg kan jo genbruge overskriften, hvis jeg laver en anmeldelse af DEATH GAME en dag ;-)

      Slet