lørdag den 16. marts 2013

NEKROMANTIK; bizar kult-klassiker på ny dvd

Der findes syge film og så findes der virkelig syge film. Til sidstnævnte gruppe hører tyskeren Jörg Buttgereits bizarre - og forunderligt fascinerende - NEKROMANTIK fra 1987. Den handler om et ungt par med nekrofile tendenser, hvilket for alvor manifesterer sig, da de får fat i et lig, de kan lege med. Filmen indeholder scener, der trodser enhver beskrivelse.

Jeg købte NEKROMANTIK på et VHS-bånd for mange år siden. Det var fra Tyskland, og filmen kostede en mindre formue, der skulle sendes på en postanvisning. Til gengæld var det så Jörg Buttgereit selv, der svarede på ens bestilling og i øvrigt medsendte diverse pressemateriale om filmen. Siden er NEKROMANTIK udkommet på dvd flere gang, og nu er en 25 år jubilæums-udgave på vej i USA fra Titan Video. En dato kendes endnu ikke, men man kan bl.a. se frem til en bunke ekstramateriale om denne kult-klassiker.

3 kommentarer:

 1. hmmmm....kunne være man skulle tage sig sammen og få købt den så fruen i huset igen kan ryste på hovedt og sige at man nok er lidt små syg.....

  SvarSlet
 2. Cool nok at Nekromantik udkommer i USA med en ordentlig røvfuld ekstramateriale. Selvom jeg har den, kunne jeg godt finde på at købe denne udgivelse. MEN jeg synes nu bedre om det gamle cover artwork, det var federe end det nye cover som er vist ovenfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dvd'en har et vendbart cover, men B-siden er virkelig grim. Så kommer der også en limited edition i 100 eksemplarer med en forside, der ligger forholdsvis tæt på det gamle artwork - men da den er tænkt til salg ved en horror-messe i USA, hvor instruktøren skribler autografer, så synes jeg, at det var lidt formålsløst at vise det her. Messen bliver næppe overrendt af Skræk og Rædsel-læsere?!?

   Slet