torsdag den 21. marts 2013

WRONG TURN 5 kører helt galt

Den lille by Fairlake i West Virginia er ved at gøre klar til den årlige Mountain Man-musikfestival, der holdes i forbindelse med Halloween. Derfor vrimler det med udklædte mennesker i byen - og nogle, der ser sådan ud hele året, nemlig de kannibalistiske galninge Three Fingers, Saw Tooth og One Eye. De beskyttes af deres far Maynard, der nær er ved at blive kørt ned af en flok unge mennesker, der er på vej til festivalen. Så er der bare endnu mere grund til, at de tre kannibal-tosser går amok i den lille by.

Det er blevet WRONG TURN-tid igen. 5'eren hedder WRONG TURN 5: BLOODLINES, og det endnu engang Declan O'Brien, der står bag kameraet. Han lavede også den forfærdelige WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD og den jammerlige WRONG TURN 4: BLOODY BEGINNINGS, så det er ikke fordi forventningerne er skruet op, når man sætter sig for at se 5'eren. Og Declan O'Brien skuffer/overrasker på ingen måde - det er en helt igennem forfærdelig film.

Nu er det sejt nok, at Declan O'Brien kan få den ene gyser efter den anden ud på markedet fra 20th Century Fox, men det er formentlig fordi, han kan lave dem hurtigt og billigt. Det er så det eneste talent, han har, for som manuskriptforfatter og instruktør er han komplet håbløs. WRONG TURN 5: BLOODLINES er så sjusket fortalt, at det er en pine at komme igennem den. Nerve, energi, opfindsomhed og kreativitet spejder man forgæves efter - disse kvaliteter må du finde andre steder.

Hvad budgettet har været, er ukendt, men vi er i den lave ende. Filmen er optaget i Bulgarien, og alt i den ser bare billigt ud. De fleste af pengene er formentlig gået til at hyre HELLRAISER-skuespilleren Doug Bradley og så har man ellers klaret sig med ukendte skuespillere og kulisser af pap og spånplader. Det meste af filmen foregår inde i et fængsel, der næsten kunne været taget fra en Ed Wood-produktion, og så har man passende nok sørget for, at byen er støvsuget for mennesker - de er jo alle til den der musik-festival. En dollar sparet er en dollar tjent.

WRONG TURN-seriens varemærke har været de blodige drab, men også her kan man mærke krisen kradse. Effekterne er slet ikke så overbevisende som i tidligere film og de tre kannibal-tossers makeup ligner mere fastelavnsmasker end noget, der har taget timer at kreere. Det mest opfindsomme øjeblik ser man allerede under forteksterne, hvor en afhugget hånd bruges på en lidt cool måde - bare resten af filmen havde holdt det niveau.

Jeg så WRONG TURN 5: BLOODLINES på den engelske dvd, der byder på lidt uopfindsomt ekstramateriale, men man får dog et godt indtryk af, at dette har været en billig omgang. Dvd'en har danske undertekster - også på kommentarlydsporet, som jeg lige hørte i et par minutter. Her får man bl.a. at vide, at filmen er en fortsættelse til 4'eren, men at handlingen foregår før 1'eren.

WRONG TURN 5: BLOODLINES, USA, 2012. Instruktion: Declan O'Brien, Medvirkende: Doug Bradley, Camilla Arfwedson, Simon Ginty, Roxanne McKee, Paul Luebke. Musik: Claude Foisy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar