tirsdag den 30. april 2013

Trist gensyn med det hjemsøgte sindssygehospital

Alex Wright er filmstuderende og er i gang med et større gyser-projekt. Ved siden af anmelder han også film online, og hans anmeldelse af GRAVE ENCOUNTERS udløser nogle mystiske beskeder, der antyder, at filmen var virkelighed, ikke fiktion. Alex bliver nu besat af tanken om at afsløre sandheden om GRAVE ENCOUNTERS, og sammen med sine filmskole-venner tager han op til det nedlagte sindssygehospital, hvor den første film blevet indspillet. Det skulle han aldrig have gjort!

GRAVE ENCOUNTERS var en cool lille film, der havde sit helt eget twist på den efterhånden overrendte found footage-genre. 2'eren er til gengæld en forfærdelig amatørforestilling, der irriterer mere, end den skræmmer. Man skulle tro, at instruktør-parret The Vicious Brothers (alias Colin Minihan og Stuart Ortiz) kunne finde på et bedre manuskript til denne sequel, men vi har set det hele før. Ideen om, at en fortsættelse handler om den første film, er allerede blevet brugt i bl.a. BOOK OF SHADOWS: BLAIR WITCH 2 og THE HUMAN CENTIPEDE II (FULL SEQUENCE), og filmens øvrige "overraskelser" er ikke specielt overraskende.

Spøgelserne er ganske vist skræmmende nok i mange af scenerne, men vi skal langt ind i filmen, før de begynder at manifestere sig. Og så er det for alvor, at 2'eren kører af sporet med plot-twists og gimmicks, der er så langt ude, at man kunne få den tanke, at dette mere var en satire over den første film end en gyser.

Det er musikvideo-instruktøren John Poliquin, der har instrueret 2'eren. men The Vicious Brothers har tydeligvis været med på settet det meste af tiden. Ingen af dem har dog formået at styre hovedrolle-indehaverne, der er noget af det mest usympatiske, jeg længe har set. Man venter bare på at den næste af dem dør. og det må man vente længe på i denne tilsyneladende uendelige film.

Så denne fortsættelse kan I roligt springe over. Den er ikke værd at se. Den engelske dvd-udgave fra Metrodome byder på en pæn portion ekstramateriale, men det er ikke super interessant.

GRAVE ENCOUNTERS 2, Canada-USA, 2012. Instruktion: John Poliquin. Medvirkende: Richard Harmon, Dylan Playfair, Stephanie Bennett, Howie Lai, Leanne Lapp. Musik: Quynne Alana Paxa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar