tirsdag den 20. august 2013

I dag er det H.P. Lovecrafts fødselsdag

I dag er det 123 år siden, at den amerikanske horror- og science fiction-forfatter H.P. Lovecraft blev født. Han er manden bag den såkaldte Cthulhu-mytologi, og det vrimler med alskens monstre og fantastiske væsener i hans sære og kringlede fortællinger. For ikke så længe siden udkom på dansk en nyoversat opsamling med nogle af hans historier, nemlig VED VANVIDDETS BJERGE, og Science Fiction Cirklen arbejder på en ny og udvidet udgave af en af deres tidligere udgivelser, nemlig FARVEN FRA RUMMET. Så selv på dansk er H.P. Lovecrafts værker stadig ganske meget i live. Den gamle gentleman fra Providence døde i øvrigt den 15. marts 1937, 46 år gammel.

2 kommentarer:

 1. Jamen tillykke dagen til den legendariske forfatter...

  Kan i huske den fremragende John Carpenter-film, "In The Mouth Of Madness" - den spiller også på en lignende forfatter (Sutter Kane), der fifler med at skrive gyserromaner om det overnaturlige... hvis man ikke har set denne film, så gør det endelig!

  Undgå dog filmen "H.P. Lovecraft's The Tomb" - jeg ved ikke hvad den gamle mester har med denne film at gøre, men det er en stinker, og en af de værste film jeg nogensinde har set... instruktøren er ellers vældig erfaren, men han forfalder til billige videotricks, og filmen virker generelt klodset og forfejlet...

  Nå, det var en god og en dårlig...

  SvarSlet
  Svar
  1. IN THE MOUTH OF MADNESS har nemlig rigtig meget Lovecraft-stemning over sig. En herlig film og en af Carpenters bedste.

   Slet