søndag den 23. marts 2014

Horror-klassikere? Nej, det fører vi ikke...

Der er blevet langt mellem de spændende titler på det danske horror-dvd-marked. Stadigt færre film bliver udgivet, og det meste af det er nye gysere af vekslende kvalitet - der kan gå måneder imellem, at en film fra f.eks. 80'erne kommer ud på det danske marked. Og endnu ældre film er noget nær bandlyst efterhånden. Måske har streaming ædt det hele; måske sælger disse horror-klassikere bare ikke eksemplarer nok i Danmark. I don't know, men det er en kedelig udvikling.

Afmatningen har også ramt det engelske dvd-marked, men de holder heldigvis stadig fast i det gode gamle gys. I den kommende uge udkommer f.eks. CAT GIRL fra 1957 - en slags engelsk version af Jacques Tourneur/Val Lewton-klassikeren CAT PEOPLE. Det er selskabet Network, der udgiver CAT GIRL - og tjek lige den fantastiske dvd-forside. Wow!

I næste uge kommer sjovt nok også den originale CAT PEOPLE ud på det engelske dvd-marked. Det er fra Odeon Entertainment.

...og de følger op den 14. april med at udgive fortsættelsen THE CURSE OF THE CAT PEOPLE. Det er vel overflødigt at understrege, at ingen af disse dvd'er udkommer i Danmark.

2 kommentarer:

 1. Udvalget er i det hele taget ekstremt kedeligt i DK. Det eneste sted jeg har været heldig og finde mere alternative titler er Fona på strøget og tilfældigt i Blockbusters brugtmarked men ellers er det en kedelig omgang, især hvis man som mig foretrækker Blu ray. Der er horror-udvalget nærmest ikke-eksisterende.

  Sjovt, jeg sad netop i går og så horror-dokumentaren Nightmares In Red, White & Blue (som virkelig kan anbefales) og der viste de flere klip fra den orginale Cat People hvilke gav mig lyst til at tjekke den ud. Jeg var nu ikke overrasket over at den ikke var udgivet i DK da jeg prøvede at søge men derimod ret glad for at opdage at den kunne forudbestilles på Amazon Uk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu må vi håbe, at der er en ordentlig billedkvalitet på den engelske CAT PEOPLE-dvd - ellers er den også udgivet i USA. THE CURSE OF THE CAT PEOPLE kan også anbefales. selv om den er mere eventyragtig i sin stemning.

   Ja, jeg kan heller ikke undvære Amazon - bestilte lige fire dvd'er mere her i weekenden!

   Slet