fredag den 30. maj 2014

Få endnu mere at vide om video nasties

I den fremragende dokumentar VIDEO NASTIES: MORAL PANIC, CENSORSHIP afdækker Jake West den panik, der prægede England i begyndelsen af 80'erne, hvor en sværm af videofilm væltede ud på markedet - helt uden censur eller andre barrierer. Dele af pressen kørte en kampagne mod disse film, der fik stemplet video nasties, og 39 film blev rent faktisk forbudt. Flere film var dog i søgelyset, og det hele endte med, at den engelske filmcensur-myndighed BBFC også fik lagt videofilmene ind under deres domæne, så intet kunne blive udgivet, uden at de havde set tingene igennem.

Men hvad skete der så? Det kan man få svaret på i Jake Wests opfølger, der har fået titlen VIDEO NASTIES: THE DEFINITIVE GUIDE: ...PART TWO: DRACONIAN DAYS. Den skildrer årene efter, hvor næsten enhver film med et blodigt indhold blev klippet i stumper og stykker, før de kunne slippes fri på markedet. Det lyder som en ekstremt spændende dokumentar, som jeg glæder mig til at se.

VIDEO NASTIES: THE DEFINITIVE GUIDE: ...PART TWO: DRACONIAN DAYS udkommer på dvd fra Nucleus Film den 14. juli i en tre-disc-version i et førsteoplag på 6666 nummererede eksemplarer. På de to ekstra dvd-skiver får man trailerne (komplet med introduktion og det hele) til 82 film, der også var i farezonen for at få et stempel som en video nasty. De nåede dog aldrig at blive retsforfulgt, men flere af dem er årenes løb blevet omtalt som video nasties, selv om de officielt aldrig nåede at blive det. Blandt dem kan nævnes DEEP RED, EATEN ALIVE, THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE og ZOMBIE HOLOCAUST.

1 kommentar:

  1. Den glæder jeg mig bestemt også til! Jeg har den første, som iø også er ved at blive udgivet på dvd is USA nu.

    SvarSlet