søndag den 16. august 2015

Ja, jeg har en CARRIE-T-shirt, så deal med det!

Jeg blev for nogle uger siden drillet på Facebook, fordi jeg ejer en T-shirt med et motiv fra det seneste CARRIE-remake ... uden at have set filmen! I dag kan jeg med fred i sjælen sige, at jeg har tygget mig igennem den nævnte film, så nu kan jeg på forhånd svare på det spørgsmål, der umiddelbart presser sig på: Nå, var den ikke så jammer-elendig, at det aldrig kunne falde dig ind at gå med den T-shirt?

Næ, det synes jeg ikke - den var på sin egen måde ganske OK. Holdet af skuespillere med Chloë Grace Moretz og Julianne Moore i spidsen gør det glimrende, og historien er opdateret på en måde, der ikke virker påtrængende. Instruktøren Kimberly Peirce har godt styr på sine virkemidler, og det er faktisk kun det blodige drama under skolefesten, der virker noget tandløst sammenlignet med Brian De Palmas klassiske udgave.

At det så er en forholdsvis overflødig film, er en helt anden snak, men den er ikke et makværk. Jeg kommer dog nok ikke til at gense den lige med det samme, men det er nu mest fordi jeg synes, at historien om den stakkels Carrie White er så ekstremt trist og sørgelig.

Bed du mærke i, at jeg skrev det seneste remake? Mange glemmer, at Stephen Kings roman er blevet filmatiseret hele tre gange. Ud over den nye 2013-udgave, så har vi selvfølgelig 1976-versionen med Sissy Spacek i titelrollen, og så er der TV-filmen fra 2002 med Angela Bettis. Sidstnævnte er aldeles forfærdelig, og det kunne aldrig falde mig ind at eje en T-shirt med et motiv fra den.

3 kommentarer:

 1. Jeg har også en T-shirt med et motiv fra remaken af "Motorsavsmassakren" og selvom mange ikke kan lide den, så er jeg flintrende ligeglad. Haha. Det er en feeed T-shirt (og heldigvis synes jeg også, filmen er ganske glimrende, omend den ikke når originalen til sokkeholderne).

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er jeg typen, der har horror-T-shirts på på arbejde. CARRIE-T-shirten er dog nok en kende for blodig.

   Slet
  2. Ha, og så tog jeg alligevel CARRIE-T-shirten på, men kollegerne sagde ikke rigtig noget. De har nok vænnet sig til det.

   Slet