søndag den 4. september 2016

Ny dansk bog om vampyrfilm

Det er ikke hver dag, at der udkommer bøger om horror-genren i Danmark, men nu er der en på vej, nemlig VAMPYR af Andreas Halskov og Henrik Rytter. Bogen er tænkt som en undervisningsbog til gymnasiet og den udkommer på Lindhardt og Ringhof Uddannelse.

Man kan i beskrivelsen læse, at bogen "går i kødet på en af tidens mest populære genrer, der lever en skyggetilværelse på tværs af film og tv. Vampyrfilmen og -serien har udviklet sig over mange år siden dens fødsel i 1896, og den er på mange måder grænseoverskridende. Bogen indledes med en introduktion til vampyrfilmen som type eller ’genre’, hvorpå den opstiller forskellige vampyrtyper og en konkret analysemodel. Bogen behandler også vampyrfilmens og -seriens tværmediale historie, og den går dybere ned i værker som NOSFERATU (1922), BRAM STOKER'S DRACULA (1992), THE LOST BOYS (1987), MARTIN (1977), LAD DEN RETTE KOMME IND (2008), TRUE BLOOD (2008-2014) og THE STRAIN (2014-)".

Ifølge forlaget skulle bogen være udkommet den 1. august, men den er vist lidt forsinket - men den skulle komme i løbet af efteråret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar