søndag den 16. oktober 2016

H.P. Lovecraft skræmmer på Hvidovre Amatørscene


Nå, har du set nogle gode horror-teaterstykker på det seneste? Netop gyset er måske ikke den mest hyppige gæst på de skrå brædder her i landet, men af og til gøres der forsøg på at skræmme livet af publikum. Et eksempel på dette er den kommende forestilling på Hvidovre Amatørscene, hvor det er selveste H.P. Lovecraft, der diskes op med, nemlig FARVEN FRA DET YDRE RUM.

Den er baseret på novellen "The Colour Out of Space" fra 1927, og det er en af de mest kendte H.P. Lovecraft-historier, og det skulle endda have været hans egen personlige favorit. Tre gange har den dannet grundlag for en film, og den findes også som et hørespil, skabt af Dark Adventure Radio Theatre. Det er denne udgave, der danner grundlaget for Hvidovre Amatørscenes stykke, og det er instruktøren Tobias Nilsson og dramaturgen Louise Frydendahl Ladefoged, der har bearbejdet manuskriptet.

Plottet lyder som følger: På gården hos familien Gardner er alt fryd og gammen, indtil en morgen hvor Nahum Gardner opdager en mystisk genstand på sin mark, og pludselig ændres den smukke stemning af idyl sig drastisk. Hvad er det for en mystisk genstand? Hvad har den af konsekvenser for familien Gardner? Og hvad skal det hele ende med? 

FARVEN FRA DET YDRE RUM spiller på Byvej 56 i Hvidovre på disse datoer:
  • 31. oktober kl. 19:30
  • 4. november kl. 19:30
  • 6. november kl. 16:00 (Der vil være et foredrag med Lovecraft-eksperten Henrik Harksen kl. 14.30 denne dag)
  • 7. november kl. 19:30
  • 14. november kl. 19:30
  • 18. november kl. 19:30
Billetprisen er 70 kroner (dog  35 kroner for pensionister og studerende). Læs mere på teatrets hjemmeside eller følg med på Facebook.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar