søndag den 12. marts 2017

Kult-søndag med THE VINEYARD: Zombier, rotter, en fangekælder og kung fu-slagsmål

På en solrig søndag er der ikke meget andet en horror-fan kan gøre end at trække gardinerne for og sætte sig i en sofaen med en gyser - og gerne en underholdende og kulørt en af slagsen. Den amerikansk-canadiske THE VINEYARD fra 1989 passer helt perfekt til det formål. Jeg kan huske reklamerne for filmen i den tids horror-magasiner, men fik den aldrig set - og jeg aner faktisk ikke om den nogensinde dukkede op på dansk VHS.

Men her til eftermiddag tog jeg den ned fra hylden i den fine dvd-udgave fra Arrow Films. Det er en udgivelse i deres ArrowDrome-serie, der især har budt på titler, som fans af skæve, mærkværdige, kult-agtige og psykotroniske oplevelser har haft glæde af. Og THE VINEYARD er på alle måder en bizar sag.

Handlingen er tynd som pergament: Den mystiske vin-producent dr. Elson Po har åbenbart også en interesse i at lave film, og inviterer derfor en gruppe smukke mennesker ud til sin ø, hvor de skal være i en casting. Han har dog skumle ting for i sit laboratorium, men heldigvis har han en flok loyale håndlangere til at hjælpe sig - også når hans kone skal straffes for at ligge i med chaufføren.

Hovedrollen spilles af James Hong, der også har været med til at instruere og til at skrive manuskriptet. THE VINEYARD disker op med kinesiske besværgelser, zombier, rotter, halvnøgne kvinder hængt op i en fangekælder, edderkopper, bare bryster, huset kendt fra PHANTASM, afhuggede hoveder og kung fu-slagsmål. Det er ganske enkelt forrygende. Læg dertil en fin billedkvalitet på dvd'en og en glimrende booklet skrevet af filmkritikeren Calum Waddell. Jeps, så bliver det ikke meget bedre på sådan en søndag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar