søndag den 9. april 2017

Så er Blodig Weekend slut for i år

Gyyyssssss!!! Jeg prøver at efterligne årets plakat.
Blodig Weekend-festivalen er slut for i år, og blodet er stille og roligt ved at tørre inde på væggene i Cinematekets biograf-sale. Min egen deltagelse har dog været ganske sporadisk, da den private to-do-liste har været fyldt op med andre ting, men det har været cool at være lidt derinde alle dagene. Efter den vellykkede start torsdag med THE BELKO EXPERIMENT, troppede jeg op med 18-tiden fredag, hvor der var annonceret Blodig Quiz. Kristian Enevoldsen, manden med de mange spørgsmål, var dog lige et par minutter forsinket, fordi han var inde og se den finske BODOM - og da nogle af os skulle videre til 19-forestillingen, så blev det hele lidt hektisk. Men det gik.

Så bliver der quizzet.
Jeg kom med på det hold, der vandt sidst, da de havde en ledig plads, så det var et stærkt udgangspunkt. Vi kom godt rundt i genren med de 30 spørgsmål med en sværhedsgrad, der strakte sig fra det lette til det møghamrende svære. Men vi kom igennem det, og sandelig ikke om vores hold blev kåret som vinder. Sejt. Der var dvd'er fra Another World Entertainment og fribilletter som præmier. Fedt - og tak til Heine, Morten og René for godt holdarbejde og tak til Heine for den fine ekstrapræmie.

Måtte dog haste ned i kælderen, hvor FROM DUSK TILL DAWN kørte over lærredet. Det var i en god gammel 35mm-kopi med danske undertekster, og den pågældende strimmel havde faktisk ikke rullet siden dengang, den kørte i biograferne. Den stod virkelig flot, og det var herligt at se filmen i det store format. Derefter cyklede jeg hjem, for der var ting, der skulle gøres klar til lørdag.

Et af de få billeder, jeg nåede at tage af markedet.
Her stod den nemlig på Collector's Market; det store genre-loppemarked, der er blevet en fast del af festivalen. Cinematekets kælder blev fyldt med boder med alskens guf, og jeg havde også hyret en stand i år. Ganske vist kunne jeg ikke diske op med stakkevis af FANGORIA ligesom sidst, men jeg havde dog en blandet landhandel af magasiner, tegneserier, bøger og soundtracks.

Christian Povlsen læser det nummer af INFERNO, han købte.
Der var ganske mange mennesker allerede fra klokken 12, og det blev ved nogle timer endnu. Da en af eftermiddagens forestillinger gik i gang, døde det lidt ud i kunderne, men senere kom en pæn flok mere, så det var fint. Markedet varede fem timer i denne omgang - to timer færre end sidst - og det var helt fint. Jeg fik solgt ganske hæderligt, så der var ikke helt så meget at slæbe hjem. Købte selv kun fire Blu-rays, men det er nu mest fordi, jeg har så meget liggende, jeg ikke har set.

Var ganske smadret efter markedet, så det blev ikke til nogle film lørdag. Men søndagen stod i vampyrens tegn, nemlig med visningen af SUBSPECIES fra 1991, der har danske Anders Hove i hovedrollen. Den har aldrig været vist i en dansk biograf, så det var cool at se den - og især fordi stjernen selv stillede op til en Q&A efter filmen.
Anders Hove i Q&A med Elias Eliot.
Det var en underholdende halv times tid, hvor Anders Hove fortalte om indspilningerne i Rumænien, der var præget af urolighederne i landet på det tidspunkt. Derfor trak hele affæren ud til 14 uger, hvor der kunne gå dage, hvor der ikke blev arbejdet på settet. Der kom mange fine anekdoter og informationer undervejs. Bagefter blev der selvfølgelig signeret til den store guldmedalje på dvd'er, plakater, VHS-bånd og plakater. Det er bare herligt, når man kan møde folk fra filmverdenen, der fortæller om deres arbejde.

Folk havde mange cool ting med.
Så bliver der signeret.
Man skulle selvfølgelig også lige have et billede sammen med stjernen.
Flere autografer.
Her kommer der en signatur på en sjælden thailandsk plakat.
Men så var det også slut i år for mit vedkommende. Der var for meget på min to-do-liste, der skulle ordnes, men det var fedt også at være med til den blodige weekend i år.

2 kommentarer:

  1. Fin-fin reportage. Det er ærgerligt, at festivalen ikke kan afholdes to gang om året. Et helt år er længe at vente. Og tak for godt selskab.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, man kan ikke få for meget Blodig Weekend :-)

      Slet